Gå til indhold

Adrian L. Merida

Ph.d.-studerende, født 1988

Populærvidenskabelig titel på dit projekt

Virkninger af iværksættererfaring på livsløn og karriereudsigter

Hvad handler dit ph.d.-projekt om?

Mens iværksætteri ofte fremmes af de politiske beslutningstagere, er historien om iværksætteri og dets værdi på arbejdsmarkedet stadig genstand for Adrian 2.jpgintens debat i den akademiske litteratur. I mit ph.d.-projekt sammenligner jeg personer med og uden erfaringer som selvstændige i forskellige sammenhænge, ​​baseret på registerdata fra den danske befolkning. Først fokuserer jeg på nyuddannede og måler effekten på livsindkomst ved at vælge iværksætteri på starttidspunktet for deres professionelle karriere. Dernæst relaterer jeg iværksætteri og akademisk litteratur inden for finansiering ved at undersøge den rolle, som iværksættererfaring spiller for iværksættere på forskellige niveauer. Studiet af værdien af ​​iværksættererfaring er et stort emne i øjeblikket og har en betydelig politisk bevågenhed.

Hvordan opstod din interesse for dit forskningsfelt?

Mit speciale fik mig til at indse, hvor meget jeg nyder researchprocessen. I forbindelse med mit speciale samarbejdede jeg med det økonomiske institut på mit universitet og udviklede på kort tid særlig interesse for området om økonomi i iværksætteri. Jeg blev især fascineret af den individuelle adfærd hos dem, der beslutter sig for at blive iværksættere. På Copenhagen Business School har jeg fået mulighed for at samarbejde med højt kvalificerede forskere, som har hjulpet og inspireret mig til at blive endnu mere interesseret i området, men som også har gjort mig opmærksom
på de mange udfordringer, som jeg vil møde i forbindelse med udviklingen af mit projekt.

Hvad er de forskningsmæssige udfordringer og perspektiver ved dit projekt?

Analysen af ​​arbejdsmarkedsresultaterne er meget kompleks, fordi størstedelen af analysen består af informationer om personer, der tager frie valg. Hvis individerne uden tilfældigheder valgte job som iværksætter eller betalt beskæftigelse, ville effekten af ​​iværksættererfaring på efterfølgende arbejdsmarkedssucces være relativt enkel at måle. Men, i den virkelige verden sker valget af erhverv for disse individer mere eller mindre tilfældigt. De tager beslutninger baseret på mange forskellige faktorer, hvoraf nogle ikke observeres af forskeren. For eksempel kan det være, nogle bliver iværksættere, fordi deres færdigheder er bedre egnet til denne type erhverv, eller måske fordi de er mere risikovillige eller har mere selvtillid. Når sådanne uobserverede faktorer ikke kun påvirker beslutningen om at blive iværksætter, men også interessen for at blive iværksætter, kan der opstå effektforvirring, og dermed kan effekten være svær at isolere.

Hvad betyder et EliteForsk-rejsestipendium for dine fremtidige muligheder? 

EliteForsk-rejsestipendiet giver mig en unik mulighed for at besøge nogle af ​​de vigtigste universiteter i verden inden for økonomi i iværksætteri. Dette indebærer, at kvaliteten af ​​mit forskningsprojekt vil stige enormt, og jeg vil også have mulighed for at arbejde med, og lære af, nogle af de mest indflydelsesrige forskere på mit område. Derfor vil denne mulighed påvirke mine karrieremuligheder positivt, da jeg vil blive en bedre forsker.

Lidt om mennesket bag forskeren 

Jeg blev født i Alicante i Spanien, men jeg tilbragte det meste af min barndom i Madrid og Huelva sammen med mine forældre og min lillebror. Jeg er nu økonom, men da jeg var barn, ville jeg gerne være datalog. Da jeg blev ældre, fik jeg også andre hobbyer end computere. I dag nyder jeg at spille guitar, se film, læse bøger, spille computerspil og dyrke sport.

Fagområde

Økonomi og iværksætteri

Forskningsinstitution

Copenhagen Business School, Institut for Innovation og Organisationsøkonomi

Gymnasium og bopælskommune

Gymnasium I.E.S. Guadiana, Spanien. Bor i København

Kontaktoplysninger

Tlf.: +45 2685 6798, e-mail: almg.ino@cbs.dk