Gå til indhold
Du er her: Forside Forskning og innovation Råd, fonde og udvalg Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd Aktuelt Nyt fra rådet DFiR: Glem ikke den kliniske forskning, uddannelse og innovation

DFiR: Glem ikke den kliniske forskning, uddannelse og innovation

En kommende reform af sundhedsvæsenet må ikke glemme den kliniske forskning, uddannelse og innovation. Det har Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR) skrevet i en henvendelse til statsministeren og berørte ministre.
Kontakt
Karin Kjær Madsen
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 37
Email: kkm@ufm.dk

02. oktober 2018

DFiR erfarer, at en sundhedsreform er i støbeskeen. I beskrivelser af reformen konstaterer rådet, at klinisk forskning, uddannelse og innovation ikke er nævnt. Rådet har rettet henvendelse til statsministeren for at understrege vigtigheden af, at der i reformarbejdet tages højde for, at den kliniske forskning, uddannelse og innovation sikres klare rammer, finansiering, stabilitet og efterlever høje kvalitetskrav. 

”God klinisk forskning er en forudsætning for bedre sygdomsforståelse, bedre og mere effektive behandlinger, forskningsbaseret uddannelse af fremtidens læger samt en stærk life science industri i Danmark” siger formand for DFiR, Jens Oddershede.

Kontakt
Jens Oddershede
Formand, Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR)
Tlf: +45 4040 1097
Mail: jod@sdu.dk

Senest opdateret 09. juli 2020