Gå til indhold

Announcement of Opportunity til Science Planners for IRIS

IRIS er en NASA-mission, som undersøger flowet af energi og plasma fra solens photosfære. For niende gang er det nu muligt at ansøge om at være ”Science Planner” for den IRIS missionen. Ansøgninger skal indsendes senest 5. juni 2023

Copyright: ESA & NASA/Solar Orbiter/EUI team; Data processing: E. Kraaikamp (ROB)

IRIS (Interface Region Imaging Spectrograph) er en NASA-mission, som har til formål at undersøge flowet af energi og plasma fra solens photosfære gennem chromosfæren ud i overgangen til coronaen.

IRIS blev opsendt i 2013, men først året efter valgte ESA Science at samarbejde med NASA om missionen gennem en ”Mission of Opportunity” ordning. Herigennem har forskere i ESA staterne mulighed for at anvende spektrometret på IRIS i begrænsede perioder efter opslag.

Tre forskere vælges som Science Planners for en etårig periode, hvor de opererer instrumentet i 14 dage fordelt ud over perioden. Det er således ikke kun observationstid, man får tildelt, men muligheden for at planlægge og udføre brugen af instrumentet. Oplæring i betjening er derfor inkluderet i for de udpegede forskere.

Ansøgningsfrist: 5. juni 2023 kl. 12:00 (CEST)

Kontakt

Thommy Ingemann Larsen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 84 50
Email: til@ufm.dk