Gå til indhold

Ny artikel- og videoserie på Videnskab.dk om Andreas' eksperimenter

Videnskab.dk bringer den komplicerede rumforskning helt ned på jorden i en ny serie, hvor de sætter fokus på nogle af de eksperimenter, som den danske astronaut Andreas Mogensen skal lave ombord på sit ophold på Den Internationale Rumstation i 2023, og hvordan teknologierne kan bruges her på kloden

Naturvidenskabernes Hus og Videnskab.dk har modtaget støtte til serien fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, som en del af projektet ”Få rumforskning helt ned på jorden”.

Projektet har udviklet STEM aktiviteter med relation til Andreas Mogensens Huginn mission og nogen af de danske eksperimenter på missionen. Serien har særligt fokus på brugen af Virtual Reality til træning og mental helse, teknologi til monitorering af astronauternes sundhed og om grønne teknologier som vandrensning og 3D metal print.

Serien på Videnskab.dk består af flere artikler og explainer-videoer, som skal gøre rumforskning let forståelig. Dertil kommer skolemateriale som udvikles af Naturvidenskabernes hus og som netop nu gøres klar til skolestart i efteråret 2023.

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk