Gå til indhold

E-RIHS.DK - Danish Research Infrastructure for Heritage Science

Studier af kultur- og naturarv er vigtige i forståelsen af samtiden. E-RIHS.Dk sigter mod at samle ni nationalt ledende forskningsindsatser inden for kultur- og naturarv.

Formål

Danmark er internationalt anerkendt for sin museumssektor, arkæologiske feltarbejde og konserveringsforskning og er globalt ledende inden for analyse af genomer og proteomer i præhistorisk materiale. E-RIHS.Dk giver adgang til de nyeste faciliteter inden for analyse af arkæologiske materialer foruden at tilbyde videreuddannelse til forskere inden for kultur- og naturarv og derved styrke relationer mellem fagområderne.

Værtsinstitution: Københavns Universitet 

Øvrige deltagere: Center for Tekstilforskning (CTR, KU), De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS), GLOBE Institute (KU), Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier (KU), Medicinsk Museion (KU), Retsmedicinsk Institut (KU)

Adgang: Faciliteterne tilgås fysisk, mens information om faciliteterne tilgås online via E-RIHS’s hjemmeside og på Københavns Universitets (CTR TexLab) hjemmeside.

Brugerbetaling: Ja

Primære målgruppe: Personer med interesse i arkæologi.

Udbudte services: Hjemmeside og personel.

Øvrige informationer:

  • Bevillingsår: 2021
  • Bevillingsbeløb: 1.146.316 kr.
  • Første år i fuld drift: 2021
  • Fagområde: Samfundsvidenskab og humaniora
  • Type: Distribueret

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 14. februar 2023