Gå til indhold

SHARE-DK - Survey of Health, Ageing and Retirement in Europe

Som et resultat af relativt længere forventet levetid og lavere fødselsrater bliver den danske befolkning ældre. SHARE-DK er med til at indsamle data, så der kan træffes politiske beslutninger på et informeret grundlag ved adressering af de problemstillinger, et aldrene samfund kan skabe.

Formål

SHARE-DK er et omfattende interview-baseret spørgeskema, der er udsendt til danske borgere på 50 år og over. Spørgeskemaet undersøger forskellige måder, hvorpå personer på 50 år og over lever på. Data fra SHARE-DK understøtter forskning i aldring såvel som politikker til adressering af de problemstillinger, aldring kan skabe på et samfundsmæssigt niveau.

Værtsinstitution: Syddansk Universitet.

Øvrige deltagere: Aarhus Universitet, Københavns Universitet, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Copenhagen Business School.

Adgang: Det danske spørgeskema (SHARE-DK) er tilgængeligt sammen med data fra øvrige europæiske lande på share-eric.eu. Adgang er gratis og kræver kun registrering fra en mail, som er knyttet til et dansk universitet eller en lignende forskningsinstitution. Det danske spørgeskema er desuden flettet sammen med registerdata fra Danmarks Statistik. Kontakt for adgang: SDU.dk

Brugerbetaling: Der er ingen brugerbetaling for studerende og andre med tilknytning til danske universiteter. For brugere uden tilknytning til danske universiteter er det op til aftale, hvorvidt der er brugerbetaling forbundet.

Primære målgruppe: Forskere med interesse i aldring og aldrings samfundsmæssige konsekvenser.

Udbudte services: SHARE-DK udbyder to hjemmesider med information og brugervejledning. Ved spørgsmål til brug af SHARE-DK er der mulighed for at kontakte personale med tilknytning til infrastrukturen via de på siderne anførte mailadresser. 

Øvrige informationer:

  • Bevillingsår: 2021
  • Bevillingsbeløb: 4.867.488 kr.
  • Første år i fuld drift: 2021
  • Fagområde: Samfundsvidenskab og humaniora
  • Type: Distribueret

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 14. februar 2023