Et samlingspunkt for klynge- og netværksindsatsen
Klynge- og netværksindsatsen blev oprindeligt sat i verden for at bidrage til, at målsætningerne i den tidligere regerings innovationsstrategi ”Danmark – Løsningernes land” blev nået frem mod 2020.
Hvem deltager i Forum for klynge og netværksindsats?
I forummet deltager Uddannelses- og Forskningsministeriet, Udenrigsministeriet, Erhvervs- og Vækstministeriet, Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet, Miljø- og Fødevareministeriet, Sundheds- og Ældreministeriet, Vækstforum Syddanmark, Vækstforum Midtjylland, Vækstforum Nordjylland, Vækstforum Hovedstaden, Vækstforum Sjælland, Vækstforum Bornholm, Danske Regioner, Kommunernes Landsforening, Aarhus Kommune, Københavns Kommune og Aalborg Kommune. Forummet ledes af Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Deltagerne i Klyngeforum afholder tre møder årligt, hvor der løbende følges op på de indsatsområder og initiativer, der bliver igangsat i regi af forummet.
Resultater af forummets arbejde
Klyngeforum opdaterer løbende denne side med konkrete resultater og baggrundsdokumenter, der indgår i forummets arbejde.
Danmarks Klyngeforum og en række erhvervsorganisationer har tilsluttet sig et fælles Klynge charter, der opstiller principper for den danske klyngeindsats og for samspillet mellem erhvervsorganisationer og klynger-/innovationsnetværk.
- Læs Klynge Charteret - Principper for samspillet mellem erhvervsorganisationer og klynge- og netværksindsatsen (pdf)
- Læs Akademiet for de Tekniske Videnskabers baggrundsrapport om erhvervsorganisationernes erfaringer og ønsker til samspillet med klynger og netværk (pdf)
- Forum for klynge- og netværksindsatsen gennemførte i foråret 2013 et arbejde med at beskrive krav og behov for en supportfunktion, som danske klynger kan trække på. Læs om resultaterne for dette arbejde (pdf)
- The European Secretariat for Cluster Analysis (ESCA) har udarbejdet en analyse af den danske klynge- og netværksindsats (pdf)