Gå til indhold

Resultaterne af innovationskonsortiet Talent@IT har stor japansk interesse

I Japan har konsulenter fra Mitsubishi Research Institute gennemført de første ImprovAbility vurderinger hos to af deres store kunder. Dermed er Japan det første land udover Danmark, der for alvor har taget resultaterne af det danske innovations- og procesforbedringsprojekt Talent@ITi anvendelse.

Model for procesforbedring og innovation

Det begyndte med innovationskonsortiet Talent@IT, et stort treårigt dansk forsknings- og udviklingsprojekt støttet af Rådet for Teknologi og Innovation. Projektet havde til formål at finde frem til, hvad der er bestemmende for succes eller fiasko, når en virksomhed tager initiativ til at forbedre sine udviklingsprocesser og innovationsevne. Projektet har udviklet ImprovAbility modellen, der kan bruges til at afdække en virksomheds evne til procesforbedring og innovation. Projektets deltagere var udover DELTA virksomhederne Danske Bank, PBS (nu Nets), atp, SimCorp og IT universitetet.

ImprovAbility header

ImprovAbility modellen blev af ISO/IEC organisationen opfattet som nyt og værdifuldt i forhold til et løft indenfor modenhedsvurderinger og procesforbedringer, og DELTA blev inviteret til at deltage i standardiseringsarbejdet. Nu danner ImprovAbility modellen basis for ISO/IEC 33014 – Guideline for Process Improvement, som forventes at blive publiceret i indeværende år.

International bevågenhed

ImprovAbility har fået stor international bevågenhed især fra Japan. DELTA har deltaget i en række møder i Japan med bl.a. to store japanske virksomheder, der gerne vil anvende ImprovAbility modellen til at vurdere og forbedre deres projekters muligheder for succes. Også Ministeriet for Økonomi, Handel og Industri i Japan har vist interesse for projektet.

Der har nu været afholdt otte møder siden oktober 2011med den Japanske ImprovAbility studiegruppe, der bliver koordineret af Yasuhiro Kikushima og Yasushi Ishigai fra Mitsubishi Reseach Institute (MRI). Foruden MRI deltager fem store japanske virksomheder.

Den store interesse for ISO/IEC 33014 og ImprovAbility modellen i Japan skyldes, at Japanerne ser den som et bindeled mellem den japanske Lean og Kaisen tilgang og den vestlige måde at arbejde med procesforbedring på – gennem modenhedsvurderinger og store procesforbedringsprogrammer.

”We have found the ImprovAbility Model as a very good framework to elicit best practices from expert project managers. The results are impressive”. Møde i studiegruppen om ImprovAblilty.
”We have found the ImprovAbility Model as a very good framework to elicit best practices from expert project managers. The results are impressive”. Møde i studiegruppen om ImprovAblilty.

De næste skridt

Når ImprovAbility skal anvendes internationalt, kræver det et internetbasseret scoringsværktøj, samt en database med de praktikker, der indgår i anbefalingerne, der gives i forbindelse med et vurderingsforløb. Det er netop nu ved at blive udviklet af DELTA i samarbejde med ISCN i Østrig.

I løbet af efteråret 2012 bliver to japanske konsulenter færdiguddannet, når de gennemfører to ImprovAbility assessments overvåget og støttet af to DELTA medarbejdere. DELTA var i august i Tokyo for at vejlede MRI konsulenterne hos en af deres kunder. Derefter går Japanerne via en licens i gang med at gennemføre ImprovAbility assessments på det store japanske marked.

I Japan er man også i gang med at oversætte bogen ImproveIT om ImprovAbility til japansk, og den forventes at blive udgivet i indeværende år.

Bogen ImprovAbility ImproveIT kan findes her.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 19. maj 2020