Budget: 13,5 mio. kr.
Tilsagn fra Rådet for Teknologi og Innovation: 6,3 mio. kr.
Bæredygtighed i byggebranchen
Stålfiberarmeret beton har potentiale både i forhold til reduceret energiforbrug og ressourceanvendelse og i forhold til nye designmuligheder i byggeriet.
En af grundene til at stålfiberarmeret beton ikke anvendes så ofte er bl.a. et mangelfuldt designgrundlag for stålfiberarmerede betonkonstruktioner, og et manglende videngrundlag indenfor stålfiberarmeret selvkompakterende beton. Konsortiet vil derfor opbygge, sprede og demonstrere designgrundlaget for mere udbredt anvendelse af stålfiberarmeret beton og forske i fiberorientering og fiberfordeling i stålfiberarmeret selvkompakterende beton.
Bred deltagerkreds
Konsortiet dækker et bredt udsnit af aktører omfattende materialeleverandører, rådgivere, betonproducenter, producenter af måleudstyr, entreprenører, bygherrer, samt forsknings- og videnspredningsparter.
Konsortiets målgruppe er byggerierhvervet. Den nye viden og det nye designgrundlag vil kunne få gennemgribende effekter for design og udførelse af byggeriet langt udenfor konsortiedeltagerne, og dermed for brugerne af nyt byggeri. Samtidig indeholder stålfiberarmeret beton potentialer ift. eksempelvis reduktion af byggeriets CO2 belastning og afskaffelse af nedslidende arbejdsprocesser ved traditionel binding af armeringsjern.
Konsortiets deltagere
Virksomheder:
COWI A/S, MT Højgaard A/S, Unicon A/S, Aalborg Portland, Bekaert A/S, Convi Aps, Hi-Con A/S, Betonelementforeningen
Forskningsinstitutioner:
DTU Byg
Rådgivnings- og videnspredningsparter:
Teknologisk Institut
Kontaktperson:
Teamleder Dorthe Mathiesen, Teknologisk Institut
E-mail: dma@teknologisk.dk