Gå til indhold

Børn - Øget velfærd og sundhed i børneinstitutioner

Daginstitutioner er i dag en kilde til stor smitteoverførsel mellem børn og til personale og familier. Rengøring og desinfektion i institutionerne er derfor af afgørende betydning for at kunne kontrollere store smittekilder i samfundet

Legende børn

Budget: 33,3 mio. kr.
Tilsagn fra Rådet for Teknologi og Innovation: 17,8 mio. kr.

Test af rengøringeffekt

Konsortiet vil opstille og afprøve realistiske metoder til rengøring og desinfektion i daginstitutioner og i forlængelse heraf dokumentere sammenhængen mellem indsats og effekt overfor smittespredning i institutionsmiljøet.

På sigt vil konsortiets udvikle metoder som virksomheder i rengøringsbranchen kan bruge til at dokumentere deres produkters virkning, idet der udformes en standard for test af overfladedesinfektionsmidler samt metoder til kontrol af effekt.

Konsortiets resultater vil skabe bedre sundhed og velfærd hos børnene, og færre sygedage vil have store økonomiske konsekvenser for erhvervslivet i form af mindre fravær og dermed tabt arbejdsfortjeneste hos forældrene.

Konsortiets deltagere

Virksomheder:

ISS Facility Services A/S, Ecolab ApS, 3M A/S, Brenntag Nordic A/S, PLUM A/S, Mycometer A/S, Wet-Wipe A/S, TCnano Technologies ApS, Sterisol Danmark A/S, Dania Nova Aps og Berendsen Tekstil Service (associeret part).

Forskningsinstitutioner:

Københavns Universitet, Rigshospitalet og Aalborg Universitet (SBI)

Rådgivnings- og videnspredningsparter:

DHI og Dansk Standard

Øvrige:

Nyborg Kommune’s Børne- og Sundhedsafdeling inklusiv institutioner, Københavns Kommunes Sundhedstjeneste, udvalgte daginstitutioner i København, Rådet for Bedre Hygiejne og Public Health Dialogue

Kontaktperson:

Eva Høy Engelund, DHI

E-mail: ehe@dhigroup.com

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 13. februar 2013