Gå til indhold
Du er her: Forside Forskning og innovation Tilskud til forskning og innovation Hvem har modtaget tilskud? 2010 Bilag bevillingsoversigt sapere aude 2010 Red Blood Cell Mimics: Fundamentals. Production and their Application in Drug Delivery

Red Blood Cell Mimics: Fundamentals. Production and their Application in Drug Delivery

Projektbeskrivelse

Et eksponentielt stigende antal personer verden over påvirkes af diabetes, og i dag anslås 285 millioner individer at lide af sygdommen. Udviklingen af mikrovaskulære komplikationer, som kan føre til blindhed eller nyresvigt, er stadig et væsentligt klinisk problem, der er skyld i lidelser, der har betydelig indvirkning på livskvalitet og sundhedsøkonomien.

Selvom de involverede molekyler menes at være kendt, er udfordringen med at finde en lav-invasiv, vedvarende levering af medicin stadig uløst. I dette projekt er målet at lære fra naturen og benytte ”intelligente” røde blodcelle (RBC) efterligninger til at gribe udfordringen an. På trods af deres størrelse og antal forbliver biologiske RBCr i cirkulation i cirka 120 dage, hvor de passerer igennem kapillærer, der er meget mindre end deres egen størrelse, hvilket gør dem meget attraktive til drug delivery-anvendelser.

Ved at benytte kunstige RBCr forventes de biologiske cellers vigtigste egenskaber at være bibeholdt, mens bekymringer angående deres biologiske oprindelse eller kryds-patient forligelighed er overvundet. Jeg vil oprette et bibliotek af RBC-efterligninger med henblik på at undersøge deres egenskaber og sammenligne dem med biologiske RBCer. Den terapeutiske virkning af RBC-efterligninger udstyret med medicindepoter vil blive undersøgt med fokus på anvendelse til vedvarende frigørelse af medicin mod diabetes.

Senest opdateret 23. april 2013