Gå til indhold

Community-baseret Innovation

Teknologiske muligheder såsom smartphones, internettet eller facebook, giver virksomheder nye muligheder for at interagere med deres brugere og skabe basis for innovation – såkaldt Community-Baseret Innovation.

Samspillet kan opstå lige netop i situationen, hvor brugerne oplever bøvlet, drømmene, behovet og ideerne til det nye.

Budget: 36,7 mio. kr.
Tilsagn fra Rådet for Teknologi og Innovation: 12,4 mio. kr.

Direkte brugerinddragelse i service- og produktudvikling

Den stigende integration af mobile og lokationsbestemte teknologier har et stort potentiale for langt mere effektivt at understøtte community-baseret innovation (CBI) end det har været muligt hidtil. De nye teknologier kan gøre CBI til en ef-fektiv og billig innovationsform, som er attraktiv for virksomhederne – ikke mindst de små og mellemstore. Innovationskonsortiet ønsker at sætte skub i en bredere anvendelse af solide og veldokumenterede CBI-koncepter.
 
Nytten af CBI er i høj grad afhængig af virksomheders evne til at motivere og mobilisere brugerne til at ”lege med”, men der findes i dag relativt lidt viden om, hvordan virksomhederne bedst muligt opnår det. Det vil konsortiet derfor se nærmere på.

Konsortiet vil endvidere udvikle konkrete CBI-værktøjer og koncepter til at styrke sammenhængen mellem innovationseffekt, brugeradfærd og co-creation med brugerne i communities. Konsortiet vil øge mulighederne for CBI ved at udvikle en generisk platform med afsæt i eksisterende teknologier, medier og applikationer, fx smartphones, internet og Facebook.

Konsortiets deltagere
Virksomheder:

Jyske Bank A/S, Gaffa A/S, Translucent ApS, Fritz Hansen, Normann Copenha-gen ApS, MCO APS MicroSeg, PFA Pension, Post Danmark A/S Privatkunder. Herudover vil der i løbet af projektet blive inddraget 2 mindre virksomheder.

Forskningsinstitutioner:

IT-Universitetet, Aarhus Universitet

Rådgivnings- og videnspredningspart:

Teknologisk Institut - Ide & Vækst, Alexandra Instituttet

Kontaktperson: 

Centerchef Louise Hvid Jensen, Teknologisk Institut
Tlf.: 7220 2675
E-mail: lhj@teknologisk.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 10. februar 2013