Gå til indhold

Kommercialisering af forskningsresultater – Statistik 2008 - Innovation: Analyse og evaluering 13/2009

Forsideillustrations tekst mangler
Den årlige kommercialiseringsstatistik sætter tal på de offentlige forskningsinstitutioners indsats og resultater med teknologioverførsel. Statistikken for 2008 viser mindre ændringer i kommercialiseringen af forskningsresultater på landsplan.
: 25. juni 2009
: 1903-0126
: 1903-0134
: Forsknings- og Innovationsstyrelsen
: 36

Om publikationen

Den årlige kommercialiseringsstatistik sætter tal på de offentlige forskningsinstitutioners indsats og resultater med teknologioverførsel.

Statistikken for 2008 viser kun en lille ændring i kommercialiseringen af forskningsresultater på landsplan. Ganske vist blev indtægterne fra kommercialisering mere end fordoblet i forhold til 2007. Til gengæld lå salget af licenser og patenter på samme niveau som året før, mens antallet af opfindelser ligefrem faldt.

Samtidig dækker det samlede billede på landsplan over betydelige forskelle i udviklingen fra institution til institution.

Som noget nyt er der i 2008 sket en ændring i bemandingen af institutionernes enheder for teknologioverførsel. Hvor juristerne tidligere var klart i overtal, er der nu tale om en mere ligelig sammensætning af personale uddannet inden for jura, økonomi og teknik/naturvidenskab.


 

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 15. august 2019