Gå til indhold

Forskningsbarometer 2013

Forsideillustrations tekst mangler
Forskningsbarometeret belyser kvaliteten og profilen af dansk forskning i et internationalt perspektiv.
: 21. januar 2014
: 978-87-93151-07-9
: 2245-9294
: Styrelsen for Forskning og Innovation
: 23

Om publikationen

Forskningsbarometeret opdaterer udvalgte indikatorer fra Forskningsbarometer 2012. For de valgte indikatorer er der ingen store ændringer i forhold til Forskningsbarometer 2012.

Danmark er stadig et af de lande, der investerer mest i forskning og udvikling (FoU), og er placeret på en 7. plads i opgørelsen over OECD-landenes FoU-udgifter i pct. af bruttonationalproduktet. Dette er et lille tilbageskridt i forhold til Forskningsbarometer 2012, hvor Danmark var placeret på en 6. plads.  

Hvad angår forskningsresultater, ligger Danmark ligeledes fortsat i top i en international sammenligning af antal publikationer per mio. indbygger og citationer per publikation, kun overgået af Island og Schweiz. Danmark er uændret placeret i den lave ende, når der måles på kommercialisering af forskningsresultater.

Forskningsbarometer 2013 viser desuden, at Danmark stadig står stærkt i forhold til den internationale konkurrence om forskningsmidler. Dette afspejles bl.a. i Danmarks hjemtag fra EU’s 7. rammeprogram, hvor Danmark er placeret som nummer to i opgørelsen over, hvor stor en andel af ansøgningerne, der er blevet bevilget. Det er dog et tilbageskridt i forhold til Forskningsbarometer 2012, hvor Danmark var placeret på en førsteplads. Danmark er ligeledes gået kraftigt tilbage med hensyn til bevillinger fra National Science Foundation. Dette skyldes dog, at der er relativt få bevillinger for hvert enkelt land, hvilket kan give store udsving fra år til år.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 15. august 2019