Gå til indhold

November 2020: Implementering af den fælles kontoplan og seneste nyt om projektet

I forbindelse med overgangen til den fælles kontoplan den 1. januar 2021 har projektgruppen i efteråret været i rig dialog med institutionerne, bl.a. gennem erfa-møder, institutionsmøder og løbende kontakt.

ERFA-forløb

Projektgruppen har i år både afholdt og deltaget ved en række ERFA-møder om implementeringen af den fælles kontoplan. På disse møder har institutionerne delt erfaringer og haft mulighed for at drøfte konkrete problemstillinger i forbindelse med implementeringen. Professionshøjskolerne har f.eks. et ERFA-forløb om den fælles kontoplan, hvor projektgruppen bl.a. har holdt oplæg om delregnskaber og delformål.

I forbindelse med den snarlige overgang til den fælles kontoplan etablerer projektgruppen mindre ERFA-grupper for de øvrige sektorer. Projektgruppen vil i uge 46 kontakte disse institutioner med henblik på at afholde møder med to ugers mellemrum, hvor konkrete spørgsmål og temaer i forbindelse med den fælles kontoplan drøftes. Indledningsvist vil projektgruppen facilitere og deltage ved møderne. 

Ofte stillede spørgsmål

Vi har opdateret siden med ofte stillede spørgsmål på projektets hjemmeside. I kan nu orientere jer i spørgsmål og svar vedrørende den fælles kontoplan, som der bliver spurgt meget ind til. Siden opdateres løbende efterhånden som vi får flere spørgsmål ind, og I er velkomne til at sende inputs eller kommentarer på faelleskontoplan@ufm.dk.

Kapitel 6 om formålsfordeling

UFS har udarbejdet kapitel 6 om formålsfordeling i Konterings- og fordelingsvejledningen. Kapitlet publiceres i uge 46.

Nyt årsrapportparadigme på vej

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen er i gang med at udarbejde et nyt fælles årsrapportparadigme for de selvejende uddannelsesinstitutioner, som er overgået til den fælles kontoplan i 2020. Det fælles årsrapportparadigme vil omfatte resultatopgørelsen og balancen med tilhørende noter, samt noter med opgørelse af indtægter og omkostninger på de enkelte virksomhedstyper (almindelig virksomhed, indtægtsdækket virksomhed, tilskudsfinansieret forskningsaktivitet og tilskudsfinansieret aktivitet).

For de andre dele af årsrapporten vil det for årsrapporten 2020 fortsat være de sektorspecifikke paradigmer mv., som vil skulle anvendes.

Styrelsen forventer at sende udkastet til det nye fælles paradigme i høring hos uddannelsesinstitutionerne i uge 47 med to ugers frist for kommentering. Styrelsen vil derefter på baggrund af institutionernes tilbagemeldinger færdiggøre det fælles paradigme, så det endelige paradigme for årsrapport 2020 kan blive sendt til institutionerne medio december.

Det fælles paradigme for årsrapport 2020 vil danne grundlag for det kommende fælles paradigme for årsrapport 2021 for de institutioner, som anvender den fælles kontoplan i 2021, så styrelsen opfordrer alle institutioner til at kommentere udkastet til fælles paradigme.

Hvis den enkelte institution i løbet af høringsperioden har spørgsmål eller ønsker at drøfte materialet, står styrelsen naturligvis til rådighed.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 13. januar 2022