Gå til indhold
Du er her: Forside Uddannelse Institutioner og drift Økonomi Regnskab og rapportering Konterings- og fordelingsvejledningen

Konterings- og fordelingsvejledningen

På denne side kan du finde den seneste udgave af Konterings- og fordelingsvejledningen og følge med i udarbejdelsen af den

Konterings- og fordelingsvejledningen offentliggøres årligt af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen senest 1. oktober forud for regnskabsåret. Vejledningen udvikles og udbygges i 2022 i takt med at de videregående uddannelsesinstitutioner anvender den fælles kontoplan.

Du kan hente den seneste udgave af konterings- og fordelingsvejledningen her:

Du kan hente konterings- og fordelingsvejledningen for 2022 i docx-format, hvor ændringer fra den hidtil gældende vejledning er markeret med ændringsmarkeringer her:

Relaterede links:


Ændringer, som vil indgå i den kommende version af Konterings- og fordelingsvejledningen

Styrelsen vil løbende publicere ændringer, som kommer til at indgå i den kommende version af vejledningen. Ændringerne vil først være gældende efter publiceringen af den kommende vejledning, men institutionerne har mulighed for at indarbejde ændringerne løbende op til det gældende regnskabsår.

 

Om konterings- og fordelingsvejledningen
Konterings- og fordelingsvejledningen fastsætter regler og principper for kontering- og fordeling af indtægter og udgifter for de videregående uddannelsesinstitutioner. Vejledningen er en udmøntning af udvalgsrapportens anbefalinger vedr. fælles principper om kontering og fordeling. Udarbejdelsen af vejledningen sker i samarbejde mellem Uddannelses- og Forskningsstyrelsen og Økonomistyrelsen, samt ved hjælp af løbende input fra institutionerne, gennem f.eks. møder i ERFA-grupperne og regnskabsudvalget.

Formålet med vejledningen er at fastsætte retningslinjer for:
- regnskabsregistrering af driftsposteringer på dimensionerne art, delregnskab, sted og formål jf. kap. 2-5.
- metoder for fordeling,
jf. kapitel 6
- fordeling af driftsposteringer på faglige formål og delformål
, jf. kapitel 7 og 8.
- afrapportering af driftsposteringer og revision
, jf. kapitel 9 og 10. 

Senest opdateret 18. august 2022