Gå til indhold

Releasenote esas 2.1.0

Nedenfor fremgår de ændringer og fejlrettelser der implementeres i esas og nemStudie i forbindelse med deploy af release 2.1.0, tirsdag den 19. marts 2024.

Ændringer i nemStudie

LF4.9.14

For at gøre ”Ansøgninger” siden på nemStudie mere brugervenlig skjules tabeller, der ikke indeholder ansøgninger for ansøgeren. Derudover erstattes de eksisterende statusværdier "Afventer" og "Modtaget" med "Ulæste beskeder" og "Ingen nye beskeder" for at undgå forvirring. Der introduceres ændringer i tabellayoutet, ændringer i statusvisningen og opdatering af den underliggende forretningslogik i nemStudie.

LF4.9.15

Der implementeres et felt i esas på Planlægningsuddannelseselementet til registrering af undervisningsdatoer, som automatisk overføres til nemStudie. I nemStudie vises feltet på informationssiden for uddannelser af typen ÅU.

LF4.9.2.a

En bruger vil i nemStudie automatisk vende tilbage til sidst anvendte visning i nemStudie efter brugeren har foretaget login gennem WAYF eller e-mail.

LF E1A

Der implementeres et advarselspop-up-vindue i nemStudie med inputfelter til e-mail og telefonnummer samt en knap til afsendelse af bekræftelses-e-mail. Fejlmeddelelser, validering af input og informerende tekster implementeres. Brugerne kan derefter fortsætte ansøgningsprocessen uden at genindlæse siden.

LF E4B

Fra ansøgningskortet ”Profil” i nemStudie fjernes felter som er låste og tomme hvis man er logget ind med MitID.

LF E4D

Forbedring af nemStudie vedrørende valg af betaler på ansøgningskortet "Betalingsgrundlag". Der tilføjes afkrydsningsfelter, så ansøgeren tydeligt kan se at denne har valgt en betaler fra listen af søgeresultater.

LF 2.1.11 og 4.9.12

Brugere forhindres i at oprette nye ansøgninger i nemStudie på et udbud hvorpå der allerede er en påbegyndt ansøgning.

 

Ændringer til STÅ-indberetning

STA-03B Internationalisering skal være meriteret før påbegyndelse

STÅ vil kun kunne tildeles for forhåndsgodkendt merit, hvis godkendelsesdatoen er på eller før internationaliseringens startdato.

STA-42B RKV, max én pr. uddannelse pr. cpr-nummer på tværs af juridiske institutioner

STÅ-løsningen tildeler ressourceudløsende STÅ for en RKV, hvis der ikke findes en anden ressourceudløsende RKV, for samme studerende (CPR-nummer) på samme uddannelse (aktivitetsgruppekode) på alle juridiske afdelinger, og hvis den opfylder de øvrige krav for at få tildelt ressourceudløsende STÅ.

STA-43 RKV, Krav om betaling på RKV

For RKV-ansøgninger, som er oprettet på eller efter den 1. januar 2024, kontrolleres ikke for betaling. Felterne ”Betalt” og ”Betalingsdato”, på RKV-ansøgninger oprettet på eller efter 1. januar 2024, vil være skjult i esas.

STA-63 RKV, afgørelse skal være truffet for beregning af STÅ

På RKV-entiteten implementeres et nye felt ”Afgjort dato”. STÅ-løsningen tjekker fremover ”Afgjort-dato” i stedet for ”Screening godkendt dato”.

STA-99 ÅU annonceringspligt

Der implementeres et nyt felt på Planlægningsuddannelseselementet som angiver hvornår der er indberettet til UddannelsesGuiden. Feltet skjules hvis det ikke er udfyldt.

Der implementeres samtidig et tjek i STÅ-løsningen, som kontrollerer hvorvidt der er indberettet til UddannelsesGuiden mindst én dag før Planlægningsuddannelseselementets startdato. Dog kun opgørelsesmetode ”SEMFAG”.

STA-28B CPR-nummer i rapporten ”Revision”

Rapporten ”Revision” tilføjes kolonne til angivelse af CPR-nummer.

AG-17 og AG-17 CPR-nummer i rapporten ”Studieforløb”

Rapporten grupperes fremover på CPR-nummer.

Oprydning – gammel STÅ-løsning

Gammel STÅ-løsning er fjernet fra løsningen.

Fejlrettelser

SISESAS-10096 Uddannelse står med ledig standby i stedet for studiestart

Mapning af studiestart rettet i nemStudie

SISESAS-10047 Fejl i RKV rekvirenttypefelt

Rekvirenttype implementeres som obligatorisk og ændringer vil fremgå af overvågningen.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 15. marts 2024