Gå til indhold

Udfordringer i integrationen ml. optagelse.dk og esas / Performanceproblemer i esas

Nyhedsbrev om hhv. integration ml. optagelse.dk og esas samt om performanceproblemer i esas.

Udfordringer i integrationen mellem optagelse.dk og esas
Der er fundet en potentiel fejl i integrationen mellem optagelse.dk og esas, så de to systemer overskrives i stedet for at køre en form for versioneringsprotokol. Det er derfor vigtigt, at sikre dokumentation (hente dokumenterne ud af systemet), inden ansøger kontaktes vedrørende mulig snyd.

Fejlen er opdaget i forbindelse md et muligt forfalsket bilag på en esas-institution. Ansøgeren har efterfølgende slettet bilaget i optagelse.dk og institutionen kan nu se, at bilaget ikke kun er slettet i optagelse.dk, men også i esas.

Sikring af dokumentation inden kontakt til ansøger, er derfor afgørende for at kunne føre bevis i en evt. politianmeldelse m.v.

Performanceproblemer i esas

Der har de seneste uger været observeret performanceproblemer i esas. UFS har undersøgt belastningen på esas over en længere periode. Dette har ikke givet anledning til justering og/eller bekymring.

Vi kan imidlertid konstatere at udfordringerne ofte hænger sammen med dannelse af listevisninger og avancerede søgninger. Her vil en justering i indeksering kunne afhjælpe udfordringerne. Der vil derfor blive foretaget en justering i indekseringen i denne uge. UFS følger fortsat udfordringerne og opfordrer til, at der oprettes sager i de situationer hvor man oplever performance problemer.

Der arbejdes p.t på at beskrive i esasONE, hvorledes søgninger kan foretages uden at påvirke performance.



Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 10. april 2024