Gå til indhold

Erhvervsskoleelever bliver klar til arbejdslivet

Hvert år rejser flere end 250 elever fra EUD og HTX på TECHCOLLEGE Aalborg ud i verden på skole- og praktikophold for at dygtiggøre sig, og skolen har en international strategi, som skal sikre, at flest mulige elever får et internationalt mobilitetsophold med i deres uddannelse.
Kontakt
Lars Møller Bentsen
International rådgiver
Tlf.: +45 72 31 89 26
Email: LMB@ufm.dk

26-årige Kirstine Edith Toft er under uddannelse til mediegrafiker på TECHCOLLEGE i Aalborg og har været i praktik i Køln i Tyskland i forbindelse med sit skoleforløb. Kirstine er også dansk ambassadør for et europæisk initiativ ved navn EuroApprenti¬ces, der skal motivere flere elever i erhvervsuddannelserne til at tage et skole- eller praktikophold i udlandet.

Kirstine

”Jeg var først på et reklamebureau, men da der ikke var nok arbejde til mig, fik jeg mulighed for at flytte min praktikplads til et bymagasin. Her arbejdede jeg med layoutprogrammer som InDesign og Illustrator. Det var mega fedt at være i Tyskland. Et land, som man ellers tit bare kører igennem, når man skal på ferie. Jeg har fået opfrisket mit tysk og fået en masse erfaring fra den virkelige verden, som jeg kan bruge, når jeg snart bliver færdig som mediegrafiker”, fortæller Kirstine Edith Toft.

 

TECHCOLLEGE har været med på internationaliseringsbølgen helt tilbage fra midten af 1980’erne, hvor det kom på dagsordenen hos flere og flere danske erhvervsskoler, og gennem årene har skolen gjort brug af flere forskellige tilskudsprogrammer fra både EU, Norden og Danmark, fortæller Carsten Wowk Jepsen, som er international koordinator hos TECHCOLLEGE. Han vurderer, at elever, der har været på ophold i udlandet, er bedre stillet på arbejdsmarkedet:

”Vi opfordrer alle vores elever til at rejse ud. For udover de erhvervsfaglige færdigheder, får eleverne nogle sproglige og interkulturelle kompetencer, som i stigende grad bliver efterspurgt på det globaliserede arbejdsmarked. Eleverne får en bredere og dybere forståelse for deres fag og den internationale sammenhæng, som det allerede i dag – og ikke mindst fremover – skal udøves i.

Carsten Wowk

Min personlige erfaring er, at elever, der har gennemført et længerevarende mobilitetsophold som en del af deres erhvervsuddannelse, har en højere beskæftigelsesgrad, er mere innovative og mere tilbøjelige til at blive iværksættere end gennemsnittet af elever i erhvervsuddannelserne. Man kan sige, at sådan en ”moderne dannelsesrejse” er noget, der vil have en langvarig, positiv indvirkning på de unge menneskers videre uddannelses- og karriereforløb”.

I 2016 blev TECHCOLLEGE som en del af det første hold skoler i Danmark tildelt et Erasmus+ VET Mobility Charter som anerkendelse af skolens erfaring og kvalitet i arbejdet med europæiske mobilitetsophold. Med charteret kan TECHCOLLEGE søge om tilskud til nye mobilitetsprojekter på en forenklet måde.

Senest opdateret 15. august 2019