Video: Grib verden og rejs ud!
Et studieophold i udlandet er en oplevelse for livet og viser vilje og engagement ud over det sædvanlige. Og så er det efterspurgt på det moderne, globaliserede arbejdsmarked.
Det fortæller arbejdsgivere og studerende om i Uddannelses- og Forskningsministeriets kampagne Grib Verden, som løber over de næste tre uger.
Bliv klogere
Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen har selv været på korte udlandsophold i forbindelse med sin uddannelse. Han opfordrer danske studerende til at gribe de mange muligheder, der er for at tage til udlandet i forbindelse med deres studier:
- Min opfordring er virkelig at gøre det. Tag ud og bliv klogere og lær, hvordan man gør i andre lande og i andre uddannelsessystemer. Uanset om du studerer historie, økonomi eller til folkeskolelærer kan et udlandsophold give dig nogle unikke kompetencer, som du vil få gavn af resten af livet, siger Esben Lunde Larsen.
International erfaring hitter hos arbejdsgiverne
Studerende, der har været på udlandsophold med EU's uddannelsesprogram Erasmus+, kommer hjem med styrker som åbenhed, nysgerrighed, selvtillid, tolerance og erfaring med problemløsning.
De europæiske arbejdsgivere er enige om, at det er ønskværdigt. Hele 64 procent anser international erfaring for vigtig, når de ansætter nye medarbejdere.
Arbejdsløshedsprocenten for studerende, der har været på Erasmus-ophold, er da også lavere end for studerende, der ikke har været på udlandsophold. Det viser undersøgelsen The Erasmus Impact Study 2014.
Mere info på nettet og uddannelsesstederne
Kampagnen Grib Verden foregår især på de sociale medier, hjemmesiden gribverden.dk og de danske uddannelsesinstitutioner.
På gribverden.dk kan studerende ud over fortællinger finde information om blandt andet udlandsstipendieordningen, tilskudsordninger til finansiering, skatteforhold, forsikringer og vejledning om hele uddannelser i udlandet.