Gå til indhold

Gode råd til din ansøgning

Der er mange gode råd at hente, når man skal lave en ansøgning om tilskud fra Erasmus+. Læs Svendborg Ungdomsskoles tre bedste her.

På Svendborg Ungdomsskole opfordrer de andre til at tage de unge med på udveksling. Derfor deler de ud af deres råd.
På Svendborg Ungdomsskole opfordrer de andre til at tage de unge med på udveksling. Derfor deler de ud af deres råd.

En ansøgning kan virke uoverskuelig den første gang. Sådan lyder det fra skoleleder på Svendborg Ungdomsskole Cathri Jepsen og hendes medarbejder, Casper Aaskov. Skolens ledelse har efterhånden stor erfaring med at ansøge om Erasmus+-projekter. Derfor deler de gerne deres tre bedste råd med andre. I øvrigt opfordrer de alle til at søge.

Rådene er baseret på Svendborg Ungdomsskoles erfaringer med Erasmus+ og er altså et udtryk for, hvordan ungdomsskolens ledelse oplever processen. 

Kom på kursus og få værktøjer til at komme i gang med Erasmus+

Casper Aaskov anbefaler organisationer, der går med tanker om at deltage i Erasmus+, at tage på en såkaldt TCA. ”TCA” er en forkortelse for ”Training and Cooperation Activities” og kan være kurser, studiebesøg, partnermøder og konferencer med forskellige tematiske fokusområder. Fælles for aktiviteterne er, at de er målrettet ungdomsarbejdere og afholdes af de nationale agenturer for Erasmus+ for både at understøtte kvaliteten af projekter, men også for at hjælpe organisationer i gang med deltagelse i Erasmus+.

”Send de voksne afsted, så de kan lære, hvordan man kommer i gang med en ungdomsudveksling,” lyder rådet fra Casper Aaskov, der flere gange har deltaget i træningsaktiviteter gennem SALTO-YOUTH. 

SALTO-YOUTH er en forkortelse for "Support, Advanced Learning and Training Opportunities for Youth".

Find en god partner

Det er et vidt begreb, hvad en god samarbejdspartner er, men tippet fra ungdomsskolen kommer i forlængelse af rådet om TCA. En TCA giver nemlig god mulighed for at møde andre, som også er interesseret i at gennemføre Erasmus+-aktiviteter.

Desuden giver en TCA mulighed for at fornemme, om man kan se en god samarbejdspartner i de andre deltagere. 

”Det kan gøre det lettere at finde nogle organisationer, som er store og som har penge til at gennemføre et projekt. Og så er det godt, hvis de er gode til engelsk,” fortæller Cathri Jepsen.

Det er også værd at huske på, at det faktisk bidrager til en bedre bedømmelse af projektet, hvis det bringer nye eller mindre erfarne organisationer ind i programmet. Dette er beskrevet i Erasmus+-programguiden. 

Ring til styrelsen

Cathri Jepsen og Casper Aaskovs sidste råd er, at det altid er muligt at kontakte Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Det har de selv gjort flere gange. 

”Ring til dem. De er flinke og vil gerne hjælpe,” siger Casper Aaskov og forklarer, at styrelsen både yder hjælp over telefonen og på e-mail, men også afholder arrangementer, hvor formålet er at oplyse og hjælpe ansøgere i gang.

”Jeg var til et møde i Odense, som handlede om den nuværende programperiode. Egentlig havde jeg styr på det, men jeg deltog alligevel af interesse. Vi var kun tre, som var mødt op. Der tænkte jeg: Der kunne jo være 50, som det her er relevant for," fortæller han og pointerer, at flere burde søge information om Erasmus+.

Kontakt

Christian Boye Rasmussen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 79 91
Email: chbr@ufm.dk
Mai Hostrup Brunse
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 89 01
Email: mhb@ufm.dk
Line Katja Mex-Jørgensen
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 84 06
Email: lkmj@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 21. november 2022

Afsendere