Gå til indhold
Du er her: Forside Uddannelse Videregående uddannelse Dobbeltuddannelse Historiske dokumenter om uddannelsesloftet

Historiske dokumenter om uddannelsesloftet

Læs her om de tidligere gældende regler om uddannelsesloftet, som blev vedtaget i 2016 på baggrund af 'Aftale om dobbeltuddannelse'. Aftalen og dertil hørende regler er ikke længere gældende per 1. marts 2020.

I 2016 vedtog Folketinget 'Aftale om dobbeltuddannelse'. I 2017 blev aftalen erstattet af 'Aftale om begrænsning af dobbeltuddannelse (justeret)'. Disse regler er nu ikke længere gældende.

Den tidligere aftale betød, at hvis du allerede havde afsluttet en videregående uddannelse, kunne du som udgangspunkt ikke tage en ny uddannelse på samme eller lavere niveau, før der var gået seks år. Du kunne til gengæld altid uddanne dig på et højere niveau.

Tidligere undtagelser og dispensation

Hvis en videregående uddannelser havde et særligt arbejdsmarkedsbehov, var uddannelsen undtaget begrænsningen. Nedenfor er listen med uddannelser, der var undtaget (positivlisten) og faktaark om undtagelserne:

Aktuelt

Kontakt

Henvendelser fra studerende med spørgsmål om konkrete uddannelsesforløb skal som udgangspunkt rettes til de relevante uddannelsesinstitutioner. Studerende kan også henvende sig til deres lokale studievalgcenter, som kan rådgive om uddannelsesmuligheder.

Senest opdateret 20. februar 2020