Gå til indhold

Rektorkollegiet for de maritime uddannelsers indstilling af Jan Sturm Almind til Undervisningsprisen 2021

Jan Sturm Almind er lektor og underviser på Fredericia Maskinmesterskole i faget projektledelse.

Blandt flere meget kvalificerede kandidater og et tæt opløb, har juryen for de maritime uddannelser valgt at indstille Jan Sturm Almind som årets underviser.

Noget af det, som juryen fremhævede, var at Jan er god til at se hver enkelt studerende og møde dem der, hvor de er. Alle bliver set og hørt. Man kan altid få hjælp og også ekstra hjælp, hvis der er brug for det. Jans store engagement i at skabe god læring og i hver enkelt studerende, gør noget godt for trivslen. Han giver gerne lidt ekstra, både til de fagligt stærke og de fagligt svagere studerende.

Jan formår at gøre undervisningen nærværende og relevant, og den er til at forholde sig til i forhold til den praktiske virkelighed, som de studerende kommer til at møde i virksomhederne. Jan er god til at få gjort svære teoretiske emner forståelige ved hjælp af selvproducerede spil og øvelser med eksempelvis Lego.

Jan er dygtig til både at lære svære færdigheder fra sig – at gøre det teoretiske praktisk og nemt forståeligt – og han lærer også fra sig om samarbejdsrelationer, gruppearbejde og andre kompetencer, som er vigtige i arbejdslivet.

Jan Sturm Almind er 53 år og er uddannet ingeniør og master i arbejds- og miljøledelse fra DTU. Han har været ansat på Fredericia Maskinmesterskole siden 2016. Ud over hans arbejde på FMS, er han tillidsmand ved det lokale brandvæsen, mentor for IDA, medlem af borgerrådet for Østjyllands Politi, valgtilforordnet, styregruppemedlem af MEM netværket og bestyrelsesmedlem for ejerforeningen hvor han bor. Derudover prioriterer han sine tre døtre, som betyder alt for ham.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 26. september 2021