Gå til indhold

Uddannelsesministeriet inviterer på rejse i rummet under Kulturnatten 2012

05. oktober 2012
Invitation: Mød en rigtig astronaut, kør en bil helt uden benzin og få et godt grin i selskab med komikeren Sebastian Dorset. Uddannelsesministeriet inviterer københavnerne inden for til Kulturnat 2012.

Du kan smage is lavet af tang og møde Robotten RoBlood, der kan finde det rigtige sted at stikke, når du skal have taget en blodprøve. Begge dele er et resultat af forskning, innovation og uddannelse og blandt de mange oplevelser, du kan få under Kulturnatten 2012 i Uddannelsesministeriet.

Det hele sker den 12. oktober klokken 18.00 - 24.00 i Uddannelsesministeriet i Bredgade 40, 1260 København K.

– Vi glæder os til at byde københavnerne inden for i et spændende og vigtigt ministerium, der arbejder med den allernyeste viden, så danskerne kan få uddannelse af højeste kvalitet, og vi kan klare os i den knivskarpe, internationale konkurrence om at skabe vækst og samtidig bevare og udvikle den danske velfærd. På kulturnatten inviterer vi alle til at få et indtryk af de mange opgaver, vi arbejder med, og se, hvad uddannelse, forskning og innovation kan føre til. Programmet spænder vidt, så der er noget for både store og små, siger uddannelsesminister Morten Østergaard.

Du kan også opleve et rumobservatorium og møde Danmarks første astronaut Andreas Mogensen, der viser flotte og fascinerende billeder fra rummet og fortæller om den træning, der forbereder ham på hans spændende og usædvanlige job.

Oplev en bil, der kører på vindkraft eller styr et skib sikkert i havn. Hør om piraternes hærgen gennem tiderne, følg en konservator, der afslører ny viden om vores fortid, eller tag på en rejse ind i menneskehjernen og bliv klogere.

Og hvis du tror, at det ikke er sjovt at være klog, så gør komikeren Sebastian Dorset op med den forestilling i et show, hvor forskning og uddannelse æltes sammen med en god portion humor.

Hør blandt meget andet også om genterapi, forskning i stamceller, smag CO2-venlig øl, få viden om SU og mød kreative designstuderende, der viser deres kreationer og kollektioner.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Projektleder Karin Ilsøth Rasmussen, tlf. 7231 8213
Pressesekretær Ingeborg Nielsen, tlf. 2211 0200

Handlinger tilknyttet webside