Gå til indhold

Prismodtagere 2023

Vi har spurgt de fem EliteForskere om, hvad de forsker i, hvorfor de forsker i lige præcis deres felt og hvad der er deres drivkraft.

EliteForsk-prisen uddeles hvert år til yngre forskere, hvis forskning er i international topklasse. Årets fem prismodtagere udfører banebrydende grundforskning, der bidrager til at løse globale udfordringer. Det er forskere, der mestrer det internationale samarbejde, og som kobler indsigter fra forskellige fagområder og tilfører nye begreber og metoder. De er moderne ledere, der skaber forskningsmiljøer i international særklasse.


Alexander Kai Büll

HvBillede af EliteForsk-prismodtager Alexander Kai Büllorfor begynder et bestemt protein pludselig at klumpe sig sammen hos folk med Parkinsons? Det spørgsmål er proteinforsker Alexander Kai Büll på videnskabelig mission for at finde svar på. Det er afgørende viden, hvis man skal kunne behandle sygdommen i fremtiden.
Dorthe B. Ravnsbæk

Hendes dybe nysgerrighed efter Billede af EliteForsk-prismodtager Dorthe B. Ravnsbækat forstå det, man ikke umiddelbart kan se, har på rekordtid bragt Dorthe B. Ravnsbæk helt i front internationalt inden for forskningen i mere bæredygtige genopladelige batterier.

     

                                                                                                        


Eline Lorenzen

Billede af EliteForsk-prismodtager Eline LorenzenVerdens dyr og planter forsvinder lige nu i et tempo, der ikke er set før i menneskehedens historie.Med sin banebrydende tværdisciplinære forskning vil Eline Lorenzen skabe langt bedre forståelse for mennesker, dyr og naturens tusindårige fælles historie.

                                                                                                             


Per Borghammer

Billede af EliteForsk.prismodtager Per BorghammerHjernen gør os til dem, vi er, og er et af de største mysterier inden for videnskaben. Per Borghammer tænker på hjernen hver dag for at gøre os alle klogere på Parkinsons sygdom, og hvordan den kan behandles.

                                                                                                                                                                                                                         


Poul Fritz Kjær

Billede af EliteForsk.prismodtager Poul Fritz KjærDe kriser, vi har i dag, handler i høj grad om det økonomiske perspektivs dominans gennem årtier, mener Poul Fritz Kjær. Med sin nytænkende teori om Den Politiske Økonomis Ret sætter han fokus på, at der er brug for flere perspektiver, når vi forandrer vores samfund.

                                                                                                             

 


EliteForsk-rejsestipendier

EliteForsk-rejsestipendium tildeles meget talentfulde ph.d.-studerende, så de kan rejse ud og dygtiggøre sig ved de allerbedste forskningsmiljøer i verden.

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Senest opdateret 23. juni 2024