Gå til indhold

Voyage 2050 - deltag i planlægningen af ESA's nye Science missioner

ESA Science beder forskermiljøet i medlemslandene om input til den næste langsigtede plan for ESA Science programmet kaldet ”Voyage 2050”. Der kan både søges om medlemskab i et topical teams og indsendes forslag til forskningsområder

Science programmet i ESA har siden 1983 bygget på langsigtede planer for, hvilke forskningsområder der skal arbejdes med. Den første plan med efterfølgende forlængelse (Horizon 2000 og Horizon 2000 Plus) ledte frem til missioner som Gaia (astrometri med ekstrem præcision) og BepiColombo (udforskning af Merkur). Den nuværende plan, som startede i 2004, hedder ”Cosmic Vision”, og indeholder både mindre missioner og ”state of the art” missioner. For sidstnævnte gælder at både teknologi såvel som forskningsmålene skal være unikke og ambitiøse - grænsende til det umulige.

Som for Cosmic Vision vil tilblivelsen af Voyage 2050 bygge på en bottom-up process, hvor forskermiljøet definerer forskningsmålene gennem en peer-reviewed process, som styres af en senior committee der støttes af en række underliggende emneopdelte teams. Komitéen er dannet, og har bl.a. professor / lektor Darach Watson fra Niels Bohr Instituttet på Københavns Universitet som deltager.

ESA Science har 4. marts udsendt invitationer til enten at ansøge om medlemskab af en af de underliggende teams, eller at indsende forslag til forskningsområder, der skal indgå i Voyage 2050. Den ledende forsker for et forslag kan ikke samtidigt være deltager i et af de nævnte teams. Der er specifikke formkrav til udarbejdelsen af forslag.

Fristen for indsendelse af forslag er 5. august 2019 og fristen for at sende ansøgning om medlemskab af et topical team er 6. maj 2019.

Kontakt

Thommy Ingemann Larsen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 84 50
Email: til@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 28. november 2022