Aarhus Universitet
Aalborg Universitet
Aalborg Universitet lancerede sin Open Access politik den 1. September 2011. OA-politikken er ment som en hensigtserklæring, hvor det anbefales, at forskere ansat ved Aalborg Universitet, publicerer i Open Access-tidsskrifter eller parallelpublicerer i universitetets forskningsportal, VBN. Politikken er udarbejdet i et samarbejde mellem fire forskere ved universitetet samt to konsulenter fra VBN-redaktionen.
På AAU arbejdes der med OA på flere niveauer; AAU rådgiver om mulighederne for parallelpublicering (bl.a. gennem institutrapporter, undervisning m.v.), der rådgives om copyright i forbindelse med OA og AAU har en OJS-server, hvor der er 12 peer reviewed OA-tidsskrifter, alle med redaktioner forankret i AAU’s forskningsmiljøer.
Copenhagen Business School
DTU
IT Universitet
IT Universitetet mener, at Open Access er vigtig for god forskning. IT-Universitetet lægger hus til open-acccess/peer-review-tidsskriftet Game Studies og er generelt positiv over for brugen af open-access-publicering, så længe det ikke er på bekostning af forskningskvalitet og kan finansieres forsvarligt
Københavns Universitet
KU besluttede april 2012, at universitetet i videst muligt omfang, men på frivillig basis, vil implementere Grøn Open Access publicering.
Roskilde Universitet
I august 2008 blev en digitaliserings- og arkiveringspolitik vedtaget i Roskilde Universitets direktion med henblik på at imødekomme de anbefalinger, som er opstillet i Berlindeklarationen og i ”ERC Scientific Council Guidelines for Open Access”, underskrevet af Danske Universiteter i maj 2008.