Gå til indhold

Extreme Materials for Extreme Environments

Ny produktionsmetoder vil forbedre produkter og komponenter, der skal bruges i ekstreme miljøer, som i luften, på vandet og i rummet. De nye materialeegenskaber giver mindre slid og mindre spild, men er også lettere og vil inden for eksempelvis vindmølleindustrien medføre et mindre energibehov

Budget: 27 mio. kr.
Tilsagn fra Rådet for Teknologi og Innovation: 12 mio. kr.

Konsortiet vil udfylde et overset forskningsområde, der skal udvikle matematiske modeller for, hvordan nanopartiklers størrelse har indflydelse på makroegenskaber, og der arbejdes med det mål at opbygge en grundlæggende viden om syntese og karakterisering af nye polymer nanokompositter.

Projektet kan forbedre den internationale konkurrenceevne i en plastindustri, der beskæftiger 35.000 mennesker. Udviklingen af de nye teknologier har dog gennemgående betydning for konkurrencekraften i mange forskellige brancher, som potentielt kan udnytte det nye materiales egenskaber.

I forlængelse af projektet udvikles rådgivningsydelser inden for termoplast og hærdeplast, sprøjtestøbning, produkter med særlige krav til holdbarhed og produkter med særlige krav til diffusionen.

Konsortiets deltagere

Virksomheder:
Barsmark A/S, LM Glasfiber A/S, NKT Cables A/S, SP Group A/S, Terma A/S, Uponor A/S, Danfoss A/S Xperion A/S

Forskningsinstitutioner

Aalborg Universitet, Institut for Produktion, Danmarks Tekniske Universitet, Dansk Polymercenter

Teknologiske serviceparter

Teknologisk Institut, Center for Plastteknologi

Kontaktperson

Centerchef, Anne-Lise Høg Lejre, Teknologisk Institut, Telefon: 7220 3116, E-mail: anne-lise.h.lejre@teknologisk.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 05. december 2021