Gå til indhold

StaldTek

Staldtek vil udvikle nye typer af stalde til svineproduktion, der bygger på indlejring og integration af kognitiv sensor- og robotteknologi.

Budget: 33,4 mio. kr.
Tilsagn fra Rådet for Teknologi og Innovation: 13,0 mio. kr.

Konsortiet ønsker at udvikle sensor- og robotteknologi til at videreudvikle staldmiljøer til svineproduktion. De fleste staldmiljøer bygger i deres grundform på et design fra 1970’erne, der primært fokuserer på arealoptimering og produktivitet. Det overordnede formål med konsortiet er at samle og udvikle konkurrencedygtige og bæredygtige produktionssystemer, hvor miljø og dyrevelfærd er i front samtidig med, at omkostninger, effektivitet og pris er optimeret.

Gennem konsortiet skal der opbygges kompetencer, som kan understøtte opbygningen af sensor- og robotteknologi til at

  • automatisere arbejdsmiljøbelastende opgaver
  • udvikle selvregulerende gødnings- og ventilationssystemer for at kunne regulere emission af ammoniak, drivhusgasser og lugt
  • udvikle et system, der automatisk registrerer grisens bevægelser ved brug af sensorer, så afvigelser fra individuelt registrerede og kendt normaladfærd kan opfanges ved hjælp af computerstyrede alarmsystemer baseret på biologisk funderede algoritmer.

Konsortiet vil arbejde målrettet mod kommercialisering af den opbyggede viden. Konsortiet er som udgangspunkt rettet mod svineproducenter, svineproducenternes rådgivere og konsulenter; men også virksomheder, der udvikler, installerer og sælger udstyr, inventar og bygninger samt virksomheder, der udvikler og sælger sensor- og robotteknologi.

Konsortiets deltagere

Virksomheder:
Agro Products A/S, Danish Farm Design A/S, Dansk Svineproduktion, EGATEC A/S, EURISCO ApS, Novotek Planning Systems A/S, Samson Agro A/S, Skjold A/S

Forskningsinstitutioner

Aarhus Universitet, Syddansk Universitet, Danmarks Tekniske Universi-tet

Teknologiske serviceparter

Teknologisk Institut

Kontaktperson

Centerchef Claus Risager, Teknologisk Institut, Telefon 7220 3985, E.mail: claus.risager@teknologisk.dk

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Senest opdateret 23. juni 2024