Gå til indhold

Innovation - nyheder og pressemeddelelser

Viser 1-30 af 54 resultater
Ny stor innovationsfond skal løse samfundsudfordringer og skabe arbejdspladser

Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti er enige om én stor innovationsfond på 1,5 mia. kr. årligt, der skal sikre, at de store investeringer i forskning og udvikling omsættes til konkrete løsninger på samfundets udfordringer, vækst og job

Løsninger på samfundsproblemer skal føre til nye eksporteventyr

På baggrund af 500 forslag og måneders samarbejde på tværs af erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner og myndigheder modtager regeringen det første INNO+ katalog med 21 bud på storskala innovationssatsninger, der kan løse konkrete samfundsudfordringer og omsættes til vækst og beskæftigelse i Danmark.

Ny innovationsfond skal styrke vækst og beskæftigelse

En ny samlet innovationsfond med et budget på 1,5 milliarder kroner skal sikre, at offentlige og private investeringer i forskning og udvikling omsættes til konkrete løsninger på samfundets udfordringer og til vækst og job i erhvervslivet.

Virksomheder kan vinde 200.000 kroner for innovation

Alle danske virksomheder inviteres til at deltage i konkurrencen InnovationSTORM 2013, der sætter fokus på den storm af innovationer, der er med til at gøre Danmark til løsningernes land.

Danske virksomheder skal investere mere i forskning og udvikling

Danmark skal være blandt de OECD-lande, hvor erhvervslivet investerer mest i forskning og udvikling, men den private sektors investeringer er stagnerende. Med regeringens nationale innovationsstrategi får danske virksomheder gode rammer for at øge indsatsen og nå målet.

Klynger skal give mindre virksomheder et innovationsløft

Som et led i regeringens innovationsstrategi skal en ny strategi gøre klynger og netværk til et springbræt for små og mellemstore danske virksomheders deltagelse i internationalt samarbejde om innovation og ek-sportfremstød.

Stor interesse for at bidrage til fremtidens innovationsindsats

Organisationer og vidensinstitutioner har bidraget med 450 indspil, der skal bidrage til en kortlægning af Danmarks udfordringer og innovationsbehov, INNO+. Kortlægningen skal skabe danske arbejdspladser og løsninger på globale udfordringer.

Danske skoleelever skal løse samfundsudfordringer

Jagten på løsninger på globale samfundsudfordringer bliver en central del af regeringens kommende innovationsstrategi. Med et nyt initiativ skal elever være innovative og finde nye bæredygtige løsninger. Det nationale vinderteam modtager en pris på 50.000 kroner.

40 millioner til innovationsprojekter i virksomheder og uddannelser

Flere virksomheder skal være innovative, og studerende skal have bedre mulighed for at afprøve deres ideer i praksis. Regeringen vil som en del af innovationsstrategien og i samarbejde med virksomheder støtte innovationsprojekter på professionshøjskoler og erhvervsakademier.

Samfundsudfordringer skal drive innovationen

Som et led i den kommende innovationsstrategi inviterer uddannelsesministeren nu en bred kreds af interessenter til at udvikle et prioriteringskatalog, der skal danne grundlag for nye, stor-skala innovationssatsninger, som skal skabe danske arbejdspladser og løsninger på globale udfordringer.

Nye danske innovationscentre i Seoul, São Paulo og Bangalore

Uddannelsesminister Morten Østergaard og handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr vil styrke dansk forskning, vækst og beskæftigelse i Danmark gennem internationale partnerskaber med førende forsknings- og udviklingsaktører på vækstmarkederne.

Vækstteam afleverer anbefalinger

Regeringen modtager 12 anbefalinger fra Vækstteam for vand, bio & miljøløsninger. Anbefalingerne skal skabe bæredygtig vækst og grønne job.

Superlaser vinder teknologipris

Uddannelsesministeren overrakte PasteurPrisen 2012 til projektleder bag udviklingen af ny superlaser, der er blevet til i samarbejde mellem universiteter og erhvervsliv.

Unge fejrer innovation og iværksætteri

Unge idemagere samles til idekonkurrencer, inspiration og netværk under Danish Entrepreneurship Award 2012. Uddannelsesministeren bakker varmt op om arrangementet.

770 millioner kroner til ny forskning og innovation

Regeringen, Enhedslisten og Liberal Alliance er blevet enige om nye bevillinger til strategisk forskning indenfor fødevarer, miljø, sundhed, produktionsforskning samt den fri forskning og innovation i 2013.

Evaluering: Dansk innovation skal drives af samfundets udfordringer

Evaluering fastslår, at det danske forsknings- og innovationssystem er blandt verdens bedste. Investeringer i forskning og innovation kan få større gennemslag på vækst og jobskabelse, og indsatsen kan forbedres på flere områder. Men regeringen har et godt fundament at bygge en innovationsstrategi på

Højtuddannede skal skabe vækst i virksomheder

Invitation: Uddannelsesministeriet sætter spot på virksomheder og højtuddannedes vækstpotentiale. Det foregår til en pingpong-event den 4. september, hvor virksomheder og højtuddannede kan mødes og få input til, hvordan de skaber værdi for hinanden.

770 millioner til forskning og innovation

Med finanslovforslaget afsætter regeringen en reserve på 770 millioner kroner i 2013 til strategiske initiativer inden for forskning og innovation.

Handlinger tilknyttet webside