Gå til indhold

Iværksætteriet vokser i Aarhus

På Studentervæksthus Aarhus får studerende en hjælpende hånd til at starte og udvikle deres egen virksomhed. Uddannelsesministeren mødte de unge iværksættere.

Når studerende vil starte egen virksomhed, kan coaching og netværk med andre studerende og iværksættere være afgørende for at udvikle den gode idé og holde forretningen kørende.

Den 30. april møder uddannelsesminister Morten Østergaard en flok studerende fra fire forskellige projekter tilknyttet Studentervæksthus Aarhus.

Kristina Kuur Sørensen, Lena Pradhan og Lise Lefevre Olsen driver virksomheden Studieriet.
Kristina Kuur Sørensen, Lena Pradhan og Lise Lefevre Olsen driver virksomheden Studieriet.

De sidder foran pc'er i væksthusets hvidmalede lokaler. Nogle taler sagte sammen, mens andre arbejder koncentreret foran skærmen. Væksthuset hører under Center for Entreprenørskab og Innovation ved Aarhus Universitet.

Mere iværksætteri og entreprenørskab

– Regeringen arbejder med en ny national innovationsstrategi for Danmark. Innovationskapacitet er et af de helt store nøgleområder, og vi skal udvikle vores måde at fremme iværksætteri og entreprenørskab hos vores studerende, forklarer ministeren.

Det gør de i væksthuset i Aarhus.

Lena Pradhan og Lise Lefevre Olsen er netop uddannet cand.pæd. i pædagogisk psykologi, mens Kristina Kuur Sørensen studerer cand.pæd. i pædagogisk filosofi. De driver konsulentvirksomheden Studieriet, der tilbyder coaching og vejledning til studerende, der har svært ved at skabe struktur og overblik på studiet samt studerende, der lider af eksamensangst.

Booster studerendes studieglæde

Forløb som Præstér dit bedste og Boost dit studie skal blandt andet gennem workshops give de studerendes gejst og glæde ved studierne.

– Det hele kom af, at vi som studievejledere og tutorer på universitetet har hørt og set, at der er et socialt behov. Mange har eksamensangst, og det er tabubelagt. Det gav os ideen til at udvikle tilbuddet, siger Lena Pradhan.

De tre deltog i marts 2011 i Sand Box, som er et otte ugers startkursus i iværksætteri. Nu er de med i tilbuddet Take Off, der giver adgang til kontorplads, mødelokaler, rådgivning og værktøjer.

De er blandt andet tilknyttet en coach og får hjælp til en handlingsplan. De bruger væksthuset en – to gange om ugen og anvender ind imellem lokalerne til at afvikle deres forløb.

– Når vi har rigtigt meget at lave, kan vi sidde heroppe hver aften. Vi udvikler hele tiden vores ideer, og projektet udvikler sig i forskellige retninger, siger Lena Pradhan.

Afgørende mulighed

Studentervæksthus Aarhus er for alle studerende ved Aarhus Universitet, som vil arbejde med iværksætteri med udgangspunkt i netop deres faglighed.

– Det er fascinerende at se, hvordan de unge arbejder meget struktureret med projekterne, men også, hvordan de virkelig får noget ud af at være her. Man fornemmer, hvordan denne mulighed har været afgørende for deres iværksætteri. Det gælder både de fysiske rammer, men måske især de indholdsmæssige rammer, siger Morten Østergaard.

Ud over Studieriet blev Morten Østergaard præsenteret for Playground Marketing, der er et kreativt markedsføringsbureau med speciale i udvikling og produktion af involverende brandoplevelser.

Han mødte også Cast.li – Share less, give more!, der udvikler et redskab, som gør det let at fremhæve tekstdele på websider og dele det med venner og bekendte.

Til sidst præsenterede Balancair en maske, der lindrer ubehaget ved vejrtrækning for folk med luftvejslidelser.

Studentervæksthus Aarhus

  • Studentervæksthuset Aarhus' udgangspunkt er, at iværksætteri og entreprenørskab handler om værdiskabelse, og at der findes innovative muligheder inden for alle fag.
  • Målet er at være med til at etablere innovative og bæredygtige virksomheder, og mere overordnet at styrke de studerendes foretagsomhed, så de kan skabe værdi for dem selv og for samfundet.
  • Huset ledes af projektleder Lone Stubdrup.

Alle virksomhederne kommer op på væggen i Studentervæksthus Aarhus.
Alle virksomhederne kommer op på væggen i Studentervæksthus Aarhus.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Pressesekretær Ingeborg Nielsen, tlf. 2211 0200