Konference om social innovation fik ministerbesøg

Regeringens innovationspolitik stemmer godt overens med den sociale innovation, der var på dagsordenen for DANSIC12. Det sagde Morten Østergaard, da han gæstede konferencen 8. marts. Se fotos fra dagen.

09. marts 2012

En stor forsamling af energiske og idérige studerende fik den 8. marts besøg af uddannelsesministeren i den højloftede sal i Porcelænshaven på CBS. Morten Østergaard var inviteret til at tale på DANSIC12, en studenterdrevet konference om social innovation.

Morten Østergaard kom på scenen på en dag arrangeret af DANSIC (Danish Social Innovation Club). En dag, hvor studerende, repræsentanter for virksomheder og øvrige interessenter deltog i et program med inspirationspaneler, workshops og en idékonkurrence.

Paneler og workshops havde overskrifter som "Velfærd under forandring", "Nye bæredygtige eventyr" og "Den grønne omstilling – hvordan?".

Ministeren var begejstret over den innovative ånd, der prægede den fyldte sal og hele arrangementet:

– Det er fantastisk, at de studerende arrangerer sådan en dag i den sociale innovations navn, og jeg er inspireret af deres drive til at bruge deres uddannelse og kreativitet til at skabe et bedre samfund. Jeg er overbevist om, at den tilgang – hævet op på et nationalt niveau – rummer noget af svaret på, hvordan Danmark kan udvikle sig til et bedre sted med mere vækst og nye job, sagde Morten Østergaard.

Gode ideer fra debatten

Efter ministerens tale havde de studerende mulighed for at debattere med ministeren, som fik svaret på en række spørgsmål fra salen om alt fra karaktersystemets betydning for lysten til at tænke innovativt til regeringens nye innovationsstrategi.

Efterfølgende glædede Morten Østergaard sig over at have deltaget i konferencen:

– Jeg har fået masser af gode ideer fra debatten til den nye innovationspolitik, regeringen vil skabe, sagde han.

Steffen Thybo Møller, som er formand og medstifter af DANSIC, var også godt tilfreds med at få ministeren på besøg:

– Det er vigtigt, at alle de studerende og sociale innovatører, der er her i dag, får uddannelsesministerens opbakning, og allerede tidligt i forløbet bakkede han op om arrangementet. At være i dialog med politikerne er med til at motivere de studerende og lederne af samfundet til at skabe social innovation på tværs af sektorer, så vi kan fokusere på, at reelle samfundsproblemer kan blive løst på nye måder, sagde han.

Steffen Thybo Møller og Morten Østergaard
Fra venstre: Formand og medstifter af DANSIC Steffen Thybo Møller hilser på uddannelsesminister Morten Østergaard.
Morten Østergaard holder tale
Uddannelsesminister Morten Østergaard holder tale foran en sal fyldt med idérige hoveder på DANSIC12.
Deltagerne på DANSIC12 lytter
Deltagerne på DANSIC12 lytter koncentreret til ministeren i den solbeskinnede sal.
Deltagerne stiller spørgsmål
Efter Morten Østergaards tale stillede deltagerne spørgsmål til ham.
Senest opdateret 31. januar 2013