Jobsøgning

En vurdering kan være en hjælp, når du søger arbejde med din udenlandske uddannelse. Inden for visse erhverv skal du dog ansøge om autorisation.

Hos Styrelsen for Forskning og Uddannelse kan du få en vurdering, der siger, hvad din udenlandske uddannelse svarer til i Danmark: hvilket uddannelsesniveau og så vidt muligt hvilket fagområde. Styrelsen vurderer afsluttede uddannelser på alle trin.


Hvad kan vurderingen bruges til?

Du kan vedlægge vurderingen, når du ansøger om et job. Det kan gøre det lettere for arbejdsgiveren at forstå din uddannelse.

Det er den enkelte arbejdsgiver, der bestemmer, om dine kompetencer er de rigtige til jobbet. Offentlige arbejdsgivere skal dog acceptere, at din udenlandske uddannelse har det niveau, som styrelsen har skrevet i vurderingen.


Nogle job kræver autorisation

Du skal have en autorisation eller lignende godkendelse, hvis du vil søge arbejde inden for et lovreguleret erhverv. Lovregulerede erhverv er f.eks. læge, sygeplejerske og folkeskolelærer.

Se, om erhvervet er lovreguleret, og hvordan du i så fald får adgang til at udøve det:


Sådan får du en vurdering

1. Udfyld ansøgningsblanketten, og underskriv den.

2. Vedlæg den krævede dokumentation. Se i vejledningen i ansøgningsblanketten, hvilke dokumenter du skal vedlægge.

3. Send ansøgningen til styrelsen.

Vurderingen er gratis, men omfatter ikke oversættelse af dokumenter.

Fra ansøgning til vurdering

  1. Vi undersøger dokumentationen. Du får besked, hvis der er brug for yderligere dokumentation.

  2. Vi vurderer din uddannelse. Det tager normalt højst to måneder, fra vi har fået ansøgningen og den krævede dokumentation.

  3. Du får vurderingen. Hvis du ønsker vejledning om job eller uddannelse, kan du tage vurderingen med til nærmeste studievalgcenter eller jobcenter.


Mere om vurdering

Vurderingseksempel / Assessment sample

 

Erhvervsvalg og jobsøgning
Senest opdateret 05. april 2019