Resultaterne af dette arbejde er nu samlet i en hovedrapport og to tillægsrapporter, der dækker VEU-arbejdsgruppens arbejde i perioden 2018-2023.
- Læs hovedrapporten for 2018-2021 her
- Læs tillægsrapporten for 2022 her
- Læs tillægsrapporten for 2023 her
I hovedrapporten identificerer arbejdsgruppen en række væsentlige perspektiver og udviklingsmuligheder inden for det videregående efter- og videreuddannelsesområde (VEU). Bl.a. peger arbejdsgruppen på et generelt behov for, at videregående VEU bliver prioriteret af alle parter, ligesom arbejdsgruppen peger på centrale barrierer og potentialer for udbud, deltagelse og samarbejde i forbindelse med videregående VEU.
Desuden fremhæver arbejdsgruppen videregående VEU som særdeles velegnet til understøttelse af den grønne omstilling i kraft af sin evne til hurtigt og fleksibelt at kunne respondere på arbejdsmarkedets ændrede behov. Således har VEU-arbejdsgruppen også initieret udviklingsinitiativer med fokus på den grønne omstilling, bl.a. udviklingen af en ny masteruddannelse i bæredygtig byggeri.
Endelig samler arbejdsgruppen i hovedrapporten op på fire analyser om aktivitet, udbud, sammenhæng og barrierer inden for videregående VEU samt de forsøgs- og udviklingsprojekter, som arbejdsgruppen har finansieret via deres årlige pulje til videns- og udviklingsaktiviteter.
I VEU-arbejdsgruppen indgår repræsentanter fra:
- DA – herunder DI, Dansk Erhverv og Tekniq (4 pladser)
- KL/Danske Regioner (1 delt plads)
- Lederne (1 plads)
- FH – herunder HK og Dansk Metal (5 pladser)
- AC (1 plads)
- Danske Erhvervsakademier, Danske Professionshøjskoler og Danske Universiteter (en plads hver)
- Uddannelses- og Forskningsministeriet er formand for arbejdsgruppen.