Erhvervsskoleelever vinder priser for historier om praktikophold
Louise Lundorff og Stefan Villadsen har været i praktik i Ghana som led i deres uddannelse til social- og sundhedshjælper på Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg.
Til tonerne af afrikanske trommerytmer har de i en videofortælling skildret deres farverige møde med Afrika, et sundhedssystem meget forskelligt fra det danske og en anderledes kultur. Deres beretning har nu indbragt dem førstepræmien i en konkurrence om bedste fortælling om et praktikophold i udlandet.
Konkurrencen er udskrevet af Styrelsen for Videregående Uddannelser for at gøre flere unge opmærksomme på mulighederne for et praktikophold i udlandet gennem den internationale praktikordning Praktik i Udlandet (PIU).
Louise Lundorff og Stefan Villadsen deler førstepladsen med Kathrine Damgaard, som vinder for en passioneret fortælling om et års praktikophold i et møbelsnedkerværksted på Hawaii. Kathrine Damgaard har været afsted i forbindelse med sin uddannelse til møbelsnedker på Københavns Tekniske Skole.
- Jeg håber, at andre får lyst til selv at tage afsted og prøve at komme til udlandet. Det er en god mulighed for at fordybe sig i håndværket, når man er væk fra sine venner og alle de interesser, der fylder herhjemme, siger Kathrine Damgaard.
Kommer hjem med efterspurgte kompetencer
De to vinderhistorier modtog hver 5000 kroner i præmie ved prisoverrækkelsen, som fandt sted på konferencen ’ Hvordan internationaliserer vi vores institution – Inspiration fra det europæiske uddannelsessamarbejde’ den 26. oktober 2015 i København. Konferencen var arrangeret af Styrelsen for Videregående Uddannelser.
Dommerpanelet bestod af repræsentanter fra Styrelsen for Videregående Uddannelser, Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling og Danske Erhvervsskoler.
Afdelingschef i Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Lars Mortensen overrakte priser til vinderne.
- Eleverne kommer hjem med et internationalt udsyn og en bevidsthed om, at de kan stå på egne ben og håndtere hverdagen i en fremmed kultur. Disse kompetence er også noget, der efterspørges på det danske arbejdsmarked, sagde Lars Mortensen.
PIU-konkurrencen
-
Styrelsen for Videregående Uddannelser udskrev i efteråret 2015 for tredje år i træk en konkurrence for elever i erhvervsuddannelserne. Konkurrencen gik ud på at lave en kort film eller historie om et praktikophold i udlandet.
-
Formålet med konkurrencen er at synliggøre, hvad eleverne får ud af et praktikophold i udlandet, og motivere endnu flere unge til at gøre brug af PIU-ordningen som et led i deres uddannelse.
- Der kom i alt 39 bidrag. Heraf 22 historier og 17 film. Eleverne kommer fra 12 forskellige fag og har været i praktik i 14 forskellige lande over hele verden. Der blev uddelt præmier til de tre bedste historier og tre bedste videofortællinger.
Praktik i Udlandet/PIU
-
PIU-ordningen er et dansk mobilitetsprogram for elever på de grundlæggende erhvervsuddannelser, landbrugsuddannelser og social- og sundhedsuddannelser.
- PIU står for praktik i udlandet. Ordningen giver mulighed for, at praktikopholdet kan blive godkendt som en del af den danske uddannelse, og at der gives økonomisk tilskud til eleven eller til den danske arbejdsgiver.