Gå til indhold

Nyheder

Her finder du nyheder om Erasmus+
UCN indgår i ny europæisk uddannelsesalliance

Professionshøjskolen University College Nordjylland er nu blandt hele ni danske uddannelsesinstitutioner, der indgår i en række ’Europæiske Universiteter’. Danske videregående uddannelser er således med helt i front, når det gælder internationale ambitioner.

Hent information og data om Erasmus+

Tidligere i år nåede EU-programmet Erasmus+ en milepæl med mere end 15 millioner deltagere i læringsmobilitet siden 1987. Med offentlig adgang til statistik og visuelle fremstillinger af data kan alle interesserede få adgang til faktuel viden om Erasmus+.

Erasmus+ og Det Europæiske Solidaritetskorps giver internationalt udsyn

Erasmus+ og Det Europæiske Solidaritetskorps styrker internationale kompetencer og personlige færdigheder, men fremmer også det internationale miljø på involverede uddannelsesinstitutioner og i organisationer. Det viser to nye nationale rapporter om EU-programmerne og deres effekter.

Dansk deltagelse i Erasmus+ Teacher Academies

Fire danske institutioner skal bidrage til at styrke målsætninger og praksis for læreruddannelser og professionsudvikling i Europa gennem deltagelse i internationale partnerskaber.

2022 er det europæiske år for unge

Kender du unge, der gerne vil have mulighed for at lære, dele deres visioner med andre, møde folk og involvere sig i aktiviteter i hele Europa? Så fortæl dem om Det europæiske år for unge! EU har besluttet at dedikere 2022 til den unge generation, dens visioner og de spørgsmål, der optager den mest.

Internationalt skolesamarbejde, når det er bedst

Hvad er klimaaftryk og klimavenlig mad? De spørgsmål følte en grønlandsk 9. klasse sig ret sikre på. Men i denne uge mødte de for første gang deres jævnaldrende projektpartnere i et EU-projekt om klimavenlig mad. Og i hverken Sverige eller Frankrig er det altså ”eco-friendly” at spise meget kød.

Nye tilskudsmuligheder er under opsejling i det nye Erasmus+

Afventer du nyt om den kommende programperiode for EU’s uddannelsesprogram Erasmus+? Tilskudsmuligheder? Ansøgningsfrister i 2021? Uddannelses- og Forskningsstyrelsen inviterer til en række informationsmøder, som du allerede nu kan sætte i kalenderen.

Politisk aftale om nyt program for Erasmus+ 2021-2027

Europa-Kommissionen har meldt ud, at der er indgået en politisk aftale om det nye program for Erasmus+ 2021-2027. Med et budget på over 26 milliarder euro vil det nye program være mere inkluderende og internationalt, men også mere digitalt og grønnere.

To nye medlemmer af Lektoratsudvalget

Fra Vancouver i vest til Shanghai i øst. Danske lektorer er i årtier blevet sendt ud i verden for at undervise udenlandske studerende i det danske sprog samt vores kultur- og samfundsforhold. Underviserne indstilles af Lektoratsudvalget, som netop har fået to nye medlemmer.

Danske skoler vil lave skolepartnerskaber med Erasmus+

Danske skoler vil i stigende grad samarbejde om udvekslingsprojekter med skoler i Tyskland, Frankrig eller Spanien. Ved ansøgningsrunden i marts for tilskud til europæiske partnerskaber mellem skoler har Styrelsen for Forskning og Uddannelse modtaget dobbelt så mange ansøgninger som sidste år.

91 har søgt om et Erasmus+ strategisk partnerskab

Et Erasmus+ strategisk partnerskab er en god mulighed for at udvikle et uddannelsesfagligt område i samarbejde med partnere i andre europæiske lande. I alt har 91 danske institutioner søgt om et strategisk partnerskab ved ansøgningsrunden i marts 2018.

Erasmus+ er midtvejsevalueret

Erasmus+ fungerer godt. Det er konklusionen i Europa-Kommissionens midtvejsevaluering af programmet. Fra 2014-2016 har 1,8 millioner mennesker deltaget i mobilitetsaktiviteter, og flere end 240.000 organisationer har været involveret i et samarbejdsprojekt.

På vej mod et ’European Education Area’

Europa-Kommissionen efterspørger input fra interessenter til at udforme et ’European Education Area’ – uddannelsesområdets pendant til 'European Research Area' (ERA). Svar inden 19. februar 2018.

Har du input til de næste Erasmus+ og Horizon 2020-programmer?

Europa-Kommissionen har lige nu åbne høringer om de kommende programmer (fra 2020) for uddannelse og forskning. Så hvis du har en mening om efterfølgerne til Erasmus+ og Horizon 2020-programmerne, så er det nu, at du eller din organisation skal komme med dem. Høringsfrist: 8. marts 2018.

Hjemmesiden Study in Denmark går i luften med nyt design

Flere end én million besøgende klikker hvert år på hjemmesiden Study in Denmark for at finde information om uddannelsesmuligheder i Danmark. Et nyt design på hjemmesiden gør det endnu nemmere for udenlandske studerende at finde svar på deres spørgsmål.

Halló! Islands Universitet søger ny lektor i dansk sprog

Danske lektorer i udlandet spiller en vigtig rolle for at udbrede et internationalt kendskab til dansk sprog og kultur. Islands Universitet (Háskóli Íslands) søger en ny lektor i dansk sprog. Ansøgningsfristen er den 22. december 2017

Praktik i udlandet hitter blandt elever i erhvervsuddannelserne

Flere og flere elever rejser ud i verden under deres erhvervsuddannelse. Særligt er der fremgang blandt elever på landbrugsuddannelser og den pædagogiske assistentuddannelse, som i højere grad er begyndt at kigge til udlandet for inspiration.

Elever vinder pris for at fortælle om deres praktikophold i udlandet

Elever fra Roskilde Tekniske Skole og NEXT Uddannelse København har fået prisen for bedste fortælling om et praktikophold i udlandet. Deres personlige beretninger om at rejse ud i verden for at blive klogere skal inspirere andre unge til at rejse ud.

Konference: Europæisk uddannelsessamarbejde gennem 30 år

Styrelsen for Forskning og Uddannelse inviterer til konference om europæisk uddannelsessamarbejde med Erasmus+ i de danske institutioner. På konferencen sættes der fokus på effekterne af Erasmus+ og fremtidsperspektiver for det populære uddannelsesprogram. Det er gratis at deltage.

Skyd genvej til Erasmus+

Danske uddannelsesinstitutioner og organisationer får nu deres egen indgang til viden om Erasmus+. De nye indgange skal gøre det nemmere at få overblik over det europæiske uddannelsessamarbejdes mange muligheder.

Nordplus uddeler 10 millioner euro til nye uddannelsesprojekter

Nordisk Ministerråds uddannelsesprogram Nordplus uddeler mere end 10 millioner euro til uddannelsesprojekter i de nordiske og baltiske lande. I alt har 403 institutioner og organisationer modtaget støtte til projekter om udveksling og samarbejde.

15,9 millioner euro til udlandsophold med Erasmus+

Danske institutioner og organisationer modtager 15,9 millioner euro til at igangsætte 162 nye projekter om udlandsophold for elever, studerende, unge, undervisere og medarbejdere. Styrelsen for Forskning og Uddannelse har netop offentliggjort resultatet af første Erasmus+-ansøgningsrunde i 2017.

Danmark og Kina indgår aftale om studenterudveksling

Uddannelses- og Forskningsministeriet og det kinesiske undervisningsministerium har indgået en samarbejdsaftale om udveksling af studerende på de videregående uddannelser. Studerende fra begge lande får nu muligheder for at dygtiggøre sig og hente ny viden med hjem.

84 ansøgninger om tilskud til europæisk uddannelsessamarbejde

Danske uddannelsesinstitutioner og organisationer har søgt om mere end 16,5 millioner euro i tilskud til europæisk uddannelsessamarbejde. Det skal blandt andet styrke elevers evner inden for it, entreprenørskab i undervisningen på videregående uddannelser og inklusionsprojekter blandt unge.

Den Europæiske Ungdomsuge: Over 100 arrangementer med fokus på unge i EU

En 24-timers workshop, en temaaften og fællesspisning for unge og politikere. Dette er nogle af de arrangementer, man kan opleve i løbet af Den Europæiske Ungdomsuge, hvor der sættes fokus på unges sociale engagement og interesse for EU´s ungdomspolitik. Det sker den 1.-7. maj 2017.

Lektorer har udbredt dansk sprog og kultur i udlandet i 80 år

Over 2.000 studerende læser aktuelt dansk som hoved- eller bifag på et universitet i udlandet. Det er muligt, fordi danske undervisere gennem 80 år er rejst ud i verden for at udbrede kendskabet til dansk sprog, kultur og samfundsforhold gennem Lektoratsordningen.

Flere vil uddanne sig i udlandet med Erasmus+

Danske uddannelsesinstitutioner og organisationer har søgt om rekordmange penge til at sende elever, studerende og undervisere på udlandsophold i Europa. Ved årets første Erasmus+-ansøgningsrunde har de søgt for mere end 25 millioner euro. Det er en stigning på 12 procent sammenlignet med 2016.

Erhvervsskoleelever anbefaler udlandsophold under uddannelsen

Et praktikophold i udlandet sætter spor fagligt og personligt. Det fortæller elever fra Aarhus Tech og NEXT Uddannelse København, der har vundet dette års konkurrence om bedste fortælling om et praktikophold i udlandet gennem PIU-ordningen.

Konference om udlandsophold for undervisere og medarbejdere

Styrelsen for Videregående Uddannelser inviterer til konference om europæisk uddannelsessamarbejde i de danske uddannelsesinstitutioner. Konferencen åbnes af uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs, og det er gratis at deltage.

Ung ildsjæl hædret med Den Europæiske Sprogpris 2016

Khaled Ksibe har modtaget den Europæiske Sprogpris 2016 for projektet Danskundervisning på Arabisk med Khaled. Iværksætteren blev hædret for sin innovative og brugervenlige tilgang til sprogundervisning via YouTube.

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen