Du er her: Forside Uddannelse Tilskud til udveksling og internationale projekter Erasmus+ Videregående uddannelse Søg tilskud Søg tilskud til udvekslingsophold for studerende og medarbejdere i Europa

Søg tilskud til udvekslingsophold for studerende og medarbejdere i Europa

Her guider vi dig igennem din ansøgning om tilskud til mobilitetsprojekter inden for Europa i de videregående uddannelser.
Kontakt
Sanne Karlskov
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 78 07
Email: sak@ufm.dk
Ansøgningsfrist

Ansøgningsfristen for tilskud til mobilitetsprojekter (KA103) er 5. februar 2020 kl. 12.00

7 trin til din ansøgning

1. Erasmus+ programguide

Inden du ansøger, skal du sikre, at din organisation opfylder de krav, der stilles til dit Erasmus+ projekt - herunder de finansielle betingelser. Du finder det hele i programguiden for Erasmus+

2. Din institution skal have et EU Login 

Før du kan indsende en ansøgning, skal du have et EU Login. EU Login er EU-Kommissionens 'NemId', som du skal bruge til alle de elektroniske systemer, som relaterer sig til en Erasmus+ ansøgning.

Du skal bruge dit EU Login i ansøgningsfasen og efterfølgende, hvis din ansøgning får tilskud. Du har allerede et EU Login, hvis du i 2013 (eller senere) har lavet en ansøgning eller afrapportering gennem Aktive Unge, Livslang Læring-programmet eller Erasmus+. 

3. Organisation Registration– OID

Når du har oprettet dit EU Login, skal du oprette din organisation i EU's Organisation Registration System. Din organisation tildeles herefter et Organisation Identification nummer (OID).

Du skal oplyse dit OID i alle ansøgninger om tilskud. Det er ikke muligt at være partner i en ansøgning uden at have et OID.

Hvis din institution/organisation allerede har deltaget i et Erasmus+ projekt og har et PIC-nummer, er dette automatisk blevet overført til Organisation Registration System. Det er dog vigtigt, at du tjekker, at de uploadede dokumenter er opdaterede og indeholder korrekte oplysninger ift. adresse, juridisk ansvarlig og bankoplysninger. Hvis der er sket ændringer, skal du ikke kun korrigere i Organisation Registration System, du skal også huske at uploade nye dokumenter.

For at kunne søge om tilskud til mobilitetsophold inden for de videregående uddannelser skal du have et Erasmus Charter (ECHE), og når du refererer til dette, skal du stadig bruge dit PIC-nummer.

Registrering i Organisation Registration System

Bemærk: Organisation Registration System fungerer bedst i Chrome eller Firefox.

Hvilke dokumenter skal du uploade i Organisation Registration System

4. Hjælpeværktøjer til din ansøgning

Følgende dokumenter kan være relevante at orientere sig i, inden du skriver din ansøgning:

  • Vurderingskriterier for ansøgninger (Guide for Experts) 2020 (pdf) (er endnu ikke publiceret af Europa-Kommissionen)

5. Ansøgningsskema

Skemaet fungerer bedst i Google Chrome og dårligst i Safari.

Når man er logget ind på ansøgningssiden findes der guides til udfyldelse ansøgningen, samt mulighed for at få ansøgningen i PDF.   

6. Sådan udfylder du ansøgningsskemaet

Husk, at din institution skal have et EU Login, før du kan udfylde ansøgningsskemaet - se trin 2.  

Sådan udfylder du det online ansøgningsskema:

Når du åbner ansøgningsskemaet, ser du et link til en vejledning til at udfylde ansøgningsskemaet.

Bemærk: Når du kommer til at udfylde Declaration of Honour, så undlad at udfylde underskrivers CPR-nr (National ID Number of the signing person).

Hvis du har brug for at se vejledningen til at udfylde ansøgningsskemaet, inden du åbner det, finder du den her:

Se et eksempel på et ansøgningsskema:

Alle data, som indtastes i ansøgningsskemaerne, bliver opbevaret i en database hos EU-Kommissionen:

7. Tillægsdokumenter til din ansøgning

Forældretillæg

Forældre har mulighed for at få ekstra støtte fra og med 2018-projekter. Her kan du læse, hvordan det nye tillæg fungerer. Du, som er international koordinator, kan opfordre studerende med børn til at søge. Der er en ansøgningsformular til tillægget, som kan rettes til og bruges til ansøgning.

 

Information om klagevejledning
Senest opdateret 08. november 2019