Du er her: Forside Uddannelse Tilskud til udveksling og internationale projekter Erasmus+ Videregående uddannelse Søg tilskud Søg tilskud til udvekslingsophold for studerende og medarbejdere i Europa

Søg tilskud til udvekslingsophold for studerende og medarbejdere i Europa

Her guider vi dig igennem din ansøgning om tilskud til mobilitetsprojekter inden for Europa i de videregående uddannelser.
Kontakt
Rikke Brunsgaard Andersen
Orlov
Tlf.: +45 72 31 88 94
Email: rba@ufm.dk
Ansøgningsfrist

Ansøgningsfristen for tilskud til mobilitetsprojekter (KA103) forventes at være i februar 2020.

7 trin til din ansøgning

1. Erasmus+ programguide

Inden du ansøger, skal du sikre, at din organisation opfylder de krav, der stilles til dit Erasmus+ projekt - herunder de finansielle betingelser. Du finder det hele i programguiden for Erasmus+

 

2. Din institution skal have et EU Login 

Før du kan indsende en ansøgning, skal du have et EU Login. EU Login er EU-Kommissionens 'NemId', som du skal bruge til alle de elektroniske systemer, som relaterer sig til en Erasmus+ ansøgning.

Du skal bruge dit EU Login i ansøgningsfasen og efterfølgende, hvis din ansøgning får tilskud. Du har allerede et EU Login, hvis du i 2013 (eller senere) har lavet en ansøgning eller afrapportering gennem Aktive Unge, Livslang Læring-programmet eller Erasmus+.

 

 

3. Participant Portal – PIC

 

Når du har oprettet dit EU Login, skal du oprette din organisation i EU's Participant Portal. Din organisation tildeles herefter et Participant Identification Code-nummer (PIC).

Du skal oplyse dit PIC i alle ansøgninger om tilskud. Det er ikke muligt at være partner i en ansøgning uden at have et PIC.

Hvis din institution/organisation allerede er registreret i participant portal, er det vigtigt, at du tjekker, at de uploadede dokumenter er opdaterede og indeholder korrekte oplysninger ift. adresse, juridisk ansvarlig og bankoplysninger. Hvis der er sket ændringer, skal du ikke kun korrigere i Participant Portal, du skal også huske at uploade nye dokumenter..

Registrering i Participant Portal

Hvilke dokumenter skal du uploade i Participant Portal

Guides til Participant Portal 

 

4. Hjælpeværktøjer til din ansøgning

 

Følgende dokumenter kan være relevante at orientere sig i, inden du skriver din ansøgning:

 

5. Ansøgningsskema

 

Skemaet fungerer bedst i Google Chrome og dårligst i Safari.

Når man er logget ind på ansøgningssiden findes der guides til udfyldelse ansøgningen, samt mulighed for at få ansøgningen i PDF.   

6. Sådan udfylder du ansøgningsskemaet

Husk, at din institution skal have et EU Login, før du kan udfylde ansøgningsskemaet - se trin 2.  

Sådan udfylder du det online ansøgningsskema:

Når du åbner ansøgningsskemaet, ser du et link til en vejledning til at udfylde ansøgningsskemaet.

Bemærk: Når du kommer til at udfylde Declaration of Honour, så undlad at udfylde underskrivers CPR-nr (National ID Number of the signing person).

 

Hvis du har brug for at se vejledningen til at udfylde ansøgningsskemaet, inden du åbner det, finder du den her:

 

Se et eksempel på et udfyldt ansøgningsskema:

 

Alle data, som indtastes i ansøgningsskemaerne, bliver opbevaret i en database hos EU-Kommissionen:

 

7. Tillægsdokumenter til din ansøgning

Forældretillæg

Forældre har mulighed for at få ekstra støtte fra og med 2018-projekter. Her kan du læse, hvordan det nye tillæg fungerer. Du, som er international koordinator, kan opfordre studerende med børn til at søge. Der er en ansøgningsformular til tillægget, som kan rettes til og bruges til ansøgning.

Information om klagevejledning
Senest opdateret 12. december 2018