Gå til indhold

2022 er det europæiske år for unge

Kender du unge, der gerne vil have mulighed for at lære, dele deres visioner med andre, møde folk og involvere sig i aktiviteter i hele Europa? Så fortæl dem om Det europæiske år for unge! EU har besluttet at dedikere 2022 til den unge generation, dens visioner og de spørgsmål, der optager den mest.

Det europæiske år for unge - Your voice, your vision

Unges deltagelse i udviklingen af det europæiske samfund er vigtig. I kølvandet på både global pandemi og den igangværende krig i Ukraine, har EU sat fokus på, at den unge generations stemme bliver hørt højt og tydeligt. Det europæiske år for unge har til formål at skabe muligheder, der tilbyder netop det - at skabe en platform for unge til at øge bevidstheden om deres bekymringer, holdninger og visioner. Det kan handle om alt fra ligestilling, klima, demokrati eller andet, som de unge interesserer sig for.

På en særlig hjemmeside, dedikeret til Det europæiske år for unge, er det nu muligt at følge nyheder og begivenheder relateret til året. Her er der også adgang til en helt ny platform ’Fortæl om din vision’, som er en interaktiv platform, hvor unge europæere kan uploade deres personlige og unikke budskab.

Unge europæiske stemmer

Platformen ’Fortæl om din vision’ giver bogstaveligt talt unge mulighed for at tale højt og optage deres helt egne, personlige beskeder og dele deres holdninger og idéer om de emner, de finder mest relevante.

Platformen er udviklet til at imødekomme ethvert budskab på alle EU’s officielle sprog (plus norsk, tyrkisk, serbisk, nordmakedonsk og islandsk). Når det er uploadet, genererer hver stemme sin egen unikke 3D-bølgeform, der interagerer med alle andre optagelser på platformen – og giver derfor alle mulighed for at lytte til enhver stemme på ethvert sprog og på hvilken som helst enhed, når som helst.

Om betydningen af Det europæiske år for unge 2022 siger EU’s ungdomskommissær Mariya Gabriel:

"Vi beder alle unge om at involvere og engagere sig nu. Deres stemmer er en afgørende del af Europas rejse mod vækst, viden, innovation, muligheder og endnu bedre, mere relevante ungdomsorienterede løsninger. Vi vil lytte opmærksomt og sikre, at ungdomspolitikkerne kan udvikles i mere åbne og samarbejdsorienterede rum, og at alle stemmer bliver lyttet til og taget alvorligt i år og fremover.”

Aktiviteter i og uden for Europa

Som en vigtig del af Det europæiske år for unge, bidrager EU’s medlemsstater nationalt og lokalt til at fremme unges engagement i mange forskellige aktiviteter. I Danmark er der planlagt en række aktiviteter under Det europæiske år for unge, som vil blive annonceret løbende og være synlige på et særligt europæisk eventkort på EU-siden om Det europæiske ungdomsår.

Hvis du planlægger et arrangement i år på vegne af, for eller om unge i Europa, opfordrer vi dig til at annoncere det på EU-siden for Det europæiske ungdomsår. Arrangementerne kan være af forskellig art, såsom seminarer, workshops, udstillinger, koncerter eller kampagner. Kontakt gerne Pernille Saabye via ungdom@ufm.dk eller på telefon 7231 7977, hvis du ønsker hjælp til at oprette et arrangement.

I sensommeren åbner Uddannelses- og Forskningsstyrelsen for en pulje, der giver unge mulighed for at søge om finansiering til at afholde arrangementer for unge.

Kontakt

Pernille Saabye
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 79 77
Email: pers@ufm.dk