Gå til indhold

esas opdatering i Prod 27-05-2021

Release 1.2.1.456

Præprod har produktionsdata fra den 20-05-21

 

1. Rettelser i denne opdatering

 

Kandidat, Startmerit, Bestående dele af.. og videregående uddannelser (SSISESAS-2865)
Problemstilling:
Der er rod i nogle felter på ansøgningsvisningen og hver gang der kommer et nyt deploy sker der noget nyt forkert.

Pt. er der fejl som gør at hvis "Tidligere fuldført kandidatuddannelse" er udfyldt, udfyldes "Startmerit" automatisk.
Derudover er der nu pga. nogle tidligere fejl og forkerte fejlrettelser, forsvundet både et felt og noget funktionalitet som institutionerne forventer. Og som tidligere har været der.

Løsning:

  1. Den automatiske udfyldelse af 'Startmerit' på 'Tidligere fuldført kandidatuddannelse' er slået fra.
  2. Tilføjet felt "Bestående dele af videregående uddannelse" under feltet "Ansøgning om dispensation for kandidatregel" i sektionen "Dispensationer og merit".
    Feltet er tilføjet på 'Standard', 'Kvote 2', 'Udenlandsk ansøgning' og 'Gæstestuderende' visningerne. Det bliver markeret når nye 'Videregående uddannelser' bliver tilføjet til ansøgningen eller hvis en eksisterende videregående uddannelse er opdateret med en ny ansøgning. Feltet vil blive fravalgt (ikke markeret) når en relateret videregående uddannelse er sat til inaktiv.

Bemærk der også er et script til denne sag i Scirpt sektionen.

Opnået ECTS viser ikke rigtigt antal på studieforløb og i listevisninger  (SISESAS-3418)
Problemstilling:
ECTS bliver ikke opdateret, så man kan stole på sine listevisninger og beregne hvor langt en studerende er i uddannelsen.

Løsning:
ECTS beregnes, hvis en GUE opdateres og/eller bestås.

Fejl i indlæsning af ansøgninger  (SISESAS-2879)
Problemstilling:
Vi oplever desværre at ansøgningerne mangler nogle vigtige oplysninger efter de blevet indlæst i esas. Det haster, da vi jo er afhængige af disse oplysninger, for at kunne sagsbehandle. Vi kan ikke selv finde dataene, da vi ikke har KOT-ansøgningen som pdf og derfor meget afhængige af at dataene bliver indlæst..

Løsning:
Statsborgerskab, mobil, telefon og e-mail skal kun opdateres en gang. Der laves en indlæsning af ansøgerdata når ansøgeren indlæses første gang fra optagelse.dk i det aktuelle optagelses år. Derefter bliver ansøgerdata ikke opdateret igen fra optagelse.dk. Dvs. vi indlæser de oplysninger der ligger på ansøgeren første gang vi henter ansøgeren. Efter det er det kun cpr-opdatering på ansøger og manuelle rettelser/tilføjelser i esas som kan ændre ansøgerdata.

I tilfælde af at ansøgeren i forvejen er oprettet i esas uden om optagelse.dk eller fra et tidligere optagelses år tages hensyn til telefonnummer og mobilnummer som ikke er tvungne felter på optagelse.dk. Hvis telefonnummer og/eller mobilnummer er udfyldt på optagelse.dk indlæses disse numre uanset om felterne er udfyldt i esas. Hvis telefonnummer og/eller mobilnummer ikke er udfyldt på optagelse.dk og telefonnummer og/eller mobilnummer er udfyldt på ansøgeren i esas, bibeholdes det/de eksisterede telefonnummer/mobilnummer på ansøgeren i esas.

Adviseringer/Beskeder dannet, men ikke sendt (SISESAS-3547)
Problemstilling:
Jeg har i nogen tid fulgt med i "ikke-afsendte" kommunikationsskabeloner, altså ansøgninger hvor der er dannet advisering/besked som ikke er sendt.

Den 12. maj var tallene for ikke-afsendte adviseringer/beskeder kommet ret langt ned, men nu er tallet gået op igen og er i skrivende stund på i alt 611. Det drejer sig bl.a. om:

SIU: Ny ansøgning (OU) 162 ikke-afsendte, perioden 14. marts-17. maj

SIU: Ny på nemStudie (OU) 299 ikke-afsendte, perioden 12. maj - 17. maj

Løsning:
Fejlen skydes at der den 12.05.21 er lavet en ændring i en kommunikationsskabelon, hvilket har gjort at esas_navn feltet i en kommunikation efter fletning bliver for lang. Den maksimale længde var 100 anslag.

Den maksimale længde af emne-feltet i en kommunikation er nu ændret til 200 tegn. Hvis teksten er længere, fjernes overskydende tegn og teksten afsluttes med "...". Derudover vil en kommunikation som fejler få status "Fejl" og en relevant fejlbesked.

Der dannes ikke advisering - nemStudie (SAMLET SAG) (SISESAS-3497)
Problemstilling:
Når der angives "bilag mangler" i sektionen "videregående uddannelser" samt en frist i feltet "Frist for manglende dokumentation" i sektionen "Sagsbehandling", dannes der en ansøgningshandling men IKKE en advisering "Nyt på Nemstudie".

Løsning:
Hvis der gik mindre end 5 minutter mellem 2 ansøgningshandlinger udsendte systemet ikke altid en advisering. Det gør det nu.

Nye GUEr på beståede semestre  (SISESAS-3200)
Problemstilling:
Når vi kører "opret automatisk studieforløb" på de studerende opstår der GUEr hvor der allerede er gennemført en GUE på samme semester. Vi ved at den studerende har gennemført de første semestre på "gamle" fagindhold, men får nu oprettet GUEr på de nye. Det er vel meningen at de kan mappes. Ellers kommer studieforløb jo aldrig til at virke når der oprettes nye fagindhold på en uddannelsesstruktur eller ved skift til anden uddannelsesstruktur (ny studieordning).

Løsning:

  1. At der ikke er nogen genereret GUE, når den studerende har bestået semesteret, selvom nye fag og PUE'er tilføjes i det datointerval, hvor det ville blive genereret, hvis semesteret ikke var bestået.
  2. At hvis den studerende kun har bestået dele af et semester, bliver der stadig genereret GUEr for det semester, hvis nye fag og PUE tilføjes.
  3. At hvis intet er bestået, genererer det alle relevante PUEr.

Kriterier: Hvornår er et semester bestået : Når en student har bestået GUEr, og de samlede​ ECTS på bestået GUEr er lig med eller mere end det, der er nødvendigt for semestret. så der ses på semester- SUEns antal ECTS og ikke STÅ ECTS.

Driftsstatus Dashbord i esas – forkert Webservice status (UDFMUFMNS-1564)
Problemstilling:
Webservice status viser altid status Tilgængelig.

Løsning:
Når OData servicen er utilgængelig, vises nu en fejlstatus.

 

2. Scripts i denne opdatering

 

Kandidat, Startmerit, Bestående dele af.. og videregående uddannelser (SSISESAS-2865)
Scriptet udfylder det nye felt ('Bestående dele af videregående uddannelse')

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 26. maj 2021