Gå til indhold

EliteForsk

Hvert år hædrer den danske uddannelses- og forskningsminister fem af Danmarks mest fremragende forskere med en EliteForsk-pris. Priserne skal skabe opmærksomhed om topforskningen i Danmark og bidrage til at synliggøre danske forskeres vigtige indsats i videnskabens tjeneste.

Uddannelses- og Forskningsministeriet uddeler hvert år fem EliteForsk-priser og op til tyve EliteForsk-rejsestipendier til nogle af landets dygtigste og mest talentfulde forskere og forskerstuderende. Priserne overrækkes på den årlige EliteForsk-prisuddeling, hvor uddannelses- og forskningsministeren, kongehuset og repræsentanter for den danske forskningsverden deltager.

Formålet med EliteForsk-initiativet er at skabe opmærksomhed om fremragende forskere og forskningens resultater. Derudover skal EliteForsk også fremhæve forskerne som rollemodeller med henblik på at tiltrække flere unge studerende til en forskerkarriere, så vi kan indfri ambitionen om at gøre Danmark til et af verdens førende og mest konkurrencedygtige videnssamfund.

Billede af de fem EliteForsk-prismodtagere

Information om EliteForsk-prisuddelingen 2021

På grund af COVID-19 er EliteForsk-prisuddelingen 2021 kun for EliteForsk-prismodtagerne og EliteForsk-rejsestipendiemodtagerne. Arrangementet foregår:

Mandag d. 23. august kl. 14.00-16.00 i Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Prisuddelingen bliver livestreamet gennem et feed her på siden. 

Eventuelle spørgsmål kan rettes til