Gå til indhold

Produkttilpasset pakning af frisk frugt og grønt

Udvikling af ny pakketeknologi skal sikre kvaliteten af klargjorte og spiseklare frisk frugt og grønt produkter.

Budget: 27,4 mio. kr.
Tilsagn fra Rådet for Teknologi og Innovation: 11,9 mio. kr.

Konsortiet ønsker at udvikle nye metoder og ny pakketeknologi, som kan bevare kvaliteten af frisk frugt og grønt i kæden fra jord til bord. Konsortiet vil hermed imødekomme den stigende efterspørgsel efter klargjorte eller spiseklare frugt og grønt produkter.

Gennem konsortiet skal der opbygges kompetencer, som redesigner de "trial-and-error"-metoder, der anvendes i dag, når der vælges pakkemetode. Konsortiet sætter særlig fokus på at udvikle ny viden om metoder til at

  • måle fysiologiske og kvalitetsmæssige ændringer efter pakning
  • bestemme metabolisk aktivitet i frisk frugt og grønt
  • bestemme sammenhængen mellem hulstørrelsen i pakkematerialet og luft-forhold inden i pakken som følge af produktets karakter og omgivelserne
  • karakterisere af perforeret pakkemateriale og måling af ilt- og kuldioxid-transmissionen gennem materialet

Konsortiet søger hermed at udvikle en ny standard for produkttilpasset pakningen.

Konsortiet vil arbejde målrettet mod kommercialisering af den opbyggede viden. Konsortiet er som udgangspunkt rettet mod frugt- og grøntbranchen samt produ-center af emballager og pakkemaskiner.

Konsortiets deltagere

Virksomheder:
Frugt og Grønt Rådgivningen, Yding Grønt A/S, Axel Månsson A/S, Tange Frilandsgartneri A/S, ScanStore Packagning A/S, NNZ Denmark ApS, Mondi Packaging Nyborg A/S

Forskningsinstitutioner

Aarhus Universitet

Teknologiske serviceparter

Teknologisk Institut

Kontaktperson

Centerleder Søren R. Østergaard, Teknologisk Institut, Telefon: 7220 3150, E-mail: soren.r.ostergaard@teknologisk.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 05. december 2021