Gå til indhold

The Predicting Drug Absorption Consortium (PDA)

Konsortiet bag PDA ønsker at udvikle en række simuleringsmodeller til test i in vitro systemer, som i laboratoriet kan forudsige, om en given formulering af et aktivt stof kan optages i mundhulen eller gennem tyndtarmen hos en patient, da disse systemer stadig er i udviklingsstadiet.

Budget: 40,5 mio. kr.
Tilsagn fra Rådet for Teknologi og Innovation: 16,8 mio. kr.

Samtidig satser konsortiet på at udvikle sine teknologiske platforme i overens-stemmelse med nye principper hos de internationale lægemiddelgodkendende myndigheder. Konsortiet etablerer derfor en regulatory advisory board med delta-gelse fra bl.a. det amerikanske Food and Drug Administration (FDA), virksomhe-der og erfarne forskere, hvis rolle bliver at give inspiration og evaluere forsøg med nye lægemidler i in vitro systemer. Endvidere skal data fra de prædiktive modeller kunne bruges i sammenhæng med myndighedsgodkendelser.

Ny viden fra konsortiet vil give virksomhederne bedre kendskab til identificering af den formulering af nye biologiske lægemidler, der nedbrydes i mundhule og mavetarmkanal, og hermed accelerere udviklingsprocessen og bidrage til at gen-optage udviklingen af lægemiddelkandidater.

Konsortiets deltagere

Virksomheder:
Fertin Pharma A/S, LifeCycle Pharma A/S, H. Lundbeck A/S, Scandina-vian Clinical Nutrition AB, AstraZeneca R&D

Forskningsinstitutioner

Københavns Universitet, Det Farmaceutiske Fakultet

Teknologiske serviceparter

Bioneer A/S

Kontaktperson

Centerleder Anette Müllertz, Bioner, Telefon 3530 6440, E-mail: amu@farma.ku.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 05. december 2021