Gå til indhold

Sprogniveauer: Engelsk B og sprogtest

Her finder du råd om vurdering af engelskniveau i forhold til sprogkrav på helt eller delvist engelsksprogede uddannelser. Læs også om engelsk som specifikt adgangskrav.

Engelsk B-niveau kan både være et sprogkrav til engelsksprogede uddannelser og et specifikt adgangskrav.

Engelsk B som sprogkrav på videregående uddannelser, der gennemføres helt eller delvist på engelsk

Der kræves et vist niveau i engelsk for at blive optaget på en videregående uddannelse, hvor undervisningen foregår helt eller delvist på engelsk. Kravet er som udgangspunkt, at ansøgeren skal have engelsk på mindst B-niveau i sin adgangsgivende eksamen.

Uddannelsesinstitutionen kan beslutte, at sprogkravet i stedet kan opfyldes gennem en sprogtest. Følgende sprogtest kan erstatte kravet om engelsk på B-niveau:

  • TOEFL-test med et testresultat på mindst 83
  • IELTS-test med et testresultat på mindst 6,5
  • En anden test, som kompetencemæssigt svarer til en TOEFL-test på mindst 83 eller en IELTS-test på mindst 6,5.

Institutionen kan fastsætte krav om højere karakterer eller testresultater.

Ansøgere fra engelsktalende lande er også omfattet af sprogkravet. For disse ansøgere kan institutionen tilrettelægge en særlig prøve, som kan dokumentere engelskkompetencer mindst svarende til B-niveau.

Engelsk B som specifikt adgangskrav

Engelsk B-niveau kan være et specifikt adgangskrav for den enkelte uddannelse. Specifikke adgangskrav skal være opfyldt via den adgangsgivende eksamen. Derfor kan sprogtest ikke bruges til at opfylde et specifikt adgangskrav om niveauet i engelsk.

Ansøgere, der ikke har engelsk på mindst B-niveau i deres adgangsgivende eksamen, kan opfylde det specifikke adgangskrav ved at supplere med faget Engelsk B eller ved at få et kompetencebevis på engelsk B-niveau via realkompetencevurdering på et VUC-center.


Læs mere om sprogtest

 

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 20. januar 2023