Erasmus+ Videregående - Mobilitetsaktiviteter med institutioner i partnerlande

To eller flere videregående uddannelsesinstitutioner kan indgå i samarbejde om at sende og modtage studerende, undervisere og ansatte på studieophold, praktikophold og undervisnings- og efteruddannelsesophold.
Kontakt
Lisbet Crone Markussen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 85 56
Email: lcm@ufm.dk

Hvad

"Den internationale dimension" i Erasmus+ Videregående giver mulighed for mobilitetsaktiviteter med lande uden for de europæiske programlande. Videregående uddannelsesinstitutioner kan få tilskud til at modtage og sende studerende og medarbejdere på følgende typer af ophold:

1) Studieophold
2) Undervisningsophold og efteruddannelsesophold
3) Praktikophold

Hvem

Rettet mod studerende og undervisere på videregående uddannelsesinstitutioner i programlande og udvalgte partnerlande.

Hvordan

En videregående uddannelsesinstitution med Erasmus Charter for Higher Education eller et konsortium beliggende i et programland ansøger og administrerer midler for både udgående og indkommende mobilitet.


Inspiration

Få information om og inspiration til den internationale dimension af Erasmus+, hvor videregående uddannelsesinstitutioner kan samarbejde med lande uden for Europa 

Tilskud og ansøgning

Videregående uddannelsesinstitutioner i programlande skal have et Erasmus Charter for Higher Education, og der skal indgås en inter-institutional agreement mellem institutioner i program- og partnerlande, der baseres på Charterprincipperne.

Find yderligere vejledningsmateriale til ansøgningen her.

  

Erasmus Charter for Higher Education (ECHE)

Videregående uddannelsesinstitutioner, der ikke har underskrevet Erasmus Charter, skal igennem en godkendelsesproces, før de kan søge om tilskud under Erasmus+. Det kan du læse mere om her:

Erasmus konsortier

Konsortier består af tre eller flere organisationer fra samme programland. Heraf skal de to være universiteter eller videregående uddannelsesinstitutioner, der har underskrevet et Erasmus Charter. Konsortiet skal søge og opnå et Mobility Consortium Certificate. Man kan søge certificering samtidigt med en ansøgning om tilskud. Læs mere om certificering af konsortier her:

Ansøgningsfrist

Der er ikke flere frister i 2020. Vi forventer, at der kommer et nyt EU-program i 2021.

    Læs før du søger

    Inden du søger, bør du orientere dig i Erasmus+ programguiden. Vær særlig opmærksom på afsnittet om ”Mobility project for higher education students and staff”.

    Inspiration og projektresultater
    Afrapportering med Mobility Tool
    Senest opdateret 24. juli 2020