Gå til indhold

Danske universiteter

De fleste danske universiteter arbejder med institutionelle politikker for Open Acces til videnskabelige artikler samt yder rådgivning til forskere om Open Access.

Aarhus Universitet

Aalborg Universitet

Aalborg Universitet lancerede sin Open Access politik den 1. September 2011. OA-politikken er ment som en hensigtserklæring, hvor det anbefales, at forskere ansat ved Aalborg Universitet, publicerer i Open Access-tidsskrifter eller parallelpublicerer i universitetets forskningsportal, VBN. Politikken er udarbejdet i et samarbejde mellem fire forskere ved universitetet samt to konsulenter fra VBN-redaktionen.

På AAU arbejdes der med OA på flere niveauer; AAU rådgiver om mulighederne for parallelpublicering (bl.a. gennem institutrapporter, undervisning m.v.), der rådgives om copyright i forbindelse med OA og AAU har en OJS-server, hvor der er 12 peer reviewed OA-tidsskrifter, alle med redaktioner forankret i AAU’s forskningsmiljøer.

Copenhagen Business School

DTU

IT Universitet

IT Universitetet mener, at Open Access er vigtig for god forskning. IT-Universitetet lægger hus til open-acccess/peer-review-tidsskriftet Game Studies  og er generelt positiv over for brugen af open-access-publicering, så længe det ikke er på bekostning af forskningskvalitet og kan finansieres forsvarligt

Københavns Universitet

KU besluttede april 2012, at universitetet i videst muligt omfang, men på frivillig basis, vil implementere Grøn Open Access publicering. 

Roskilde Universitet

I august 2008 blev en digitaliserings- og arkiveringspolitik vedtaget i Roskilde Universitets direktion med henblik på at imødekomme de anbefalinger, som er opstillet i Berlindeklarationen og i ”ERC Scientific Council Guidelines for Open Access”, underskrevet af Danske Universiteter i maj 2008.

Syddansk Universitet

Kontakt

Hanne-Louise Kirkegaard
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 46
Email: hki@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 20. oktober 2022