Gå til indhold

Publikationer 2008

Viser 41-97 af 97 resultater
8 Forskerhistorier 2008

Forskningsrådet for Teknologi og Produktion. Alle otte forskerhistorier omhandler postdoc-projekter, hvor unge forskere står i spidsen og gennemfører deres egne ideer.

Lissabon-konventionen og Bologna-processen

I denne brochure kan du læse mere om Lissabon-konventionen og Bologna-processen, to internationale initiativer, som har stor betydning for anerkendelse af udenlandske uddannelseskvalifikationer og merit i og uden for Danmark.

Tekstiler skriver Danmarkshistorie

Det Frie Forskningsråd. Rådet udgiver en række historier om forskere, der opnåede bevilling i 2007. Her fortælles om, hvordan et dansk tekstilforskningsmiljø henter ny viden frem af forhistorisk tid og skriver danmarkshistorie.

Stamceller på bestilling

Det Frie Forskningsråd. Rådet udgiver en række historier om forskere, der opnåede bevilling i 2007. Her fortælles om, hvordan kræftforskeren Kristian Helins laboratorium arbejder med stamceller – forskning, som kan føre til nye måder at bremse kræftcellers vækst.

På vej mod Jurassic Park?

Det Frie Forskningsråd. Rådet udgiver en række historier om forskere, der opnåede bevilling i 2007. Her fortælles om forskning i gammel arvemasse – et spændende projekt, som kan sætte skub i udforskningen af både forhistorisk dna og udviklingen af sygdomsvirus som hiv og influenza.

Nyt lys på overvægt

Det Frie Forskningsråd. Det Frie Forskningsråd (DFF) støtter forskning inden for alle fagområder, som udspringer af forskernes egne ideer. Her fortælles om et samfundsfagligt ph.d.-projekt, der bevæger sig ind på et traditionelt sundhedsfagligt område – nemlig bekæmpelse af overvægt.

De bryder naturens grænser

Det Frie Forskningsråd. Rådet udgiver en række historier om forskere, der opnåede bevilling i 2007. Her fortælles om tre danske topforskere, som i projektet TopAnt arbejder på at designe materialer, der har naturstridige egenskaber. Et af perspektiverne er det fuldstændig trådløse samfund.

Lissabon-konventionen og Bologna-processen

I denne brochure kan du læse mere om Lissabon-konventionen og Bologna-processen, to internationale initiativer, som har stor betydning for anerkendelse af udenlandske uddannelseskvalifikationer og merit i og uden for Danmark.

Det Frie Forskningsråds efterårsopslag 2008

Det Frie Forskningsråd. Det Frie Forskningsråd (DFF) annoncerer rådets opslag for efteråret 2008. Rådet har cirka en milliard kroner til disposition i år. Denne publikation giver ansøgere et godt overblik over DFF’s støtteformer.

Polarfronten nr. 2 2008

Det er 4500 år siden de første mennesker satte foden på grønlandsk jord. I disse år får arkæologerne hjælp fra uventet faglig hånd. Bl.a. har udviklingen af dna-teknologien fået arkæologer og genetikere til at gå sammen i laboratorierne, hvorfra de første resultater er begyndt at se dagens lys.

Læreruddannelse med internationalt perspektiv

Med denne rapport giver Rådet for Internationalisering af Uddannelserne en række anbefalinger til, hvorledes lærerne bliver rustede til at give undervisningen i grundskolen et solidt globalt perspektiv.

Magasinet Humaniora nr. 2 2008

Et temanummer om forskningskommunikation med artikler om blandt andet open access, blogs og forskning i medierne.

Det Frie Forskningsråds årsrapport 2007

Det Frie Forskningsråd har i 2007 samlet støttet forskerinitieret forskning med mere end 1 mia. kr. Rådet har igangsat 922 forskningsprojekter i 2007, nogle med bevillinger på mange mio. kr. til store forskergrupper, andre med mindre bevillinger til fx forskningsophold i udlandet.

Årsrapport 2007 for Universitets- og Bygningsstyrelsen

I årsrapport 2007 beskriver og vurderer den tidligere Universitets- og Bygningsstyrelse den faglige opgaveløsning i relation til primært eksternt fastsatte mål, ligesom der redegøres for de regnskabsmæssige resultater.

Innovation i serviceerhvervene

Rådet for Teknologi og Innovation og Forsknings- og Innovationsstyrelsen afholdt den 1. november 2007 konference om innovation i serviceerhvervene. I forbindelse med konferencen udgav rådet og styrelsen analyserapporten Inside Service Innovation.

Det Strategiske Forskningsråd – En præsentation

Det Strategiske Forskningsråd. I begyndelsen af 2008 har Det Strategiske Forskningsråd foretaget nogle organisatoriske ændringer. Programkomiteerne har fået nye navne, der giver en bedre beskrivelse af temaområderne i programkomiteerne.

The Danish Education System

Det danske uddannelsessystem forklaret på engelsk i 64 dias med særlig vægt på erhvervsuddannelserne. NB: mange data er ikke opdateret for nylig. Præsentation findes på den engelske version af hjemmesiden.

Polarfronten nr. 1 2008

Hovedparten af verdens klimaforskere tilslutter sig efterhånden teorien om global opvarmning. Men de kritiske røster findes stadig. Polarfronten præsenterer to danske forskere, der fra hver deres synsvinkel sætter spørgsmålstegn ved, hvor meget den menneskeskabte CO2-udpumpning påvirker klimaet

Universiteternes Iværksætterbarometer 2007

Videnskabsministeriet i årene 2003-2006 bedt analyseinstituttet WEBPOL gennemføre en undersøgelse blandt de studerende ved landets 12 universiteter og deres deltagelse i iværksætterikurser.

EuroCenters kursuskatalog 2008

Forsknings- og Innovationsstyrelsen - EuroCenter. I EuroCenters kursuskatalog 2008 finder du oplysninger om årets forskellige kurser. Med årets kursuskatalog kommer vi 360 grader rundt om EU’s 7. rammeprogram for forskning og teknologisk udvikling.

Vilkår for bevillinger

Forskningsrådene. Vilkår for bevillinger er en instruktion til bevillingsmodtagere om gældende regler og praksis i forbindelse med administration af bevillinger fra Det Frie Forskningsråds faglige forskningsråd og Det Strategiske Forskningsråds programkomiteer.

Handlinger tilknyttet webside