Gå til indhold

Andreas Mogensens hjemkomst til Danmark fejres den 29. april

Vær med til at hylde og byde astronaut Andreas Mogensen velkommen hjem til Danmark den 29. april. Det er første gang, Andreas Mogensen er tilbage i Danmark, efter at han den 12. marts landede på Jorden efter mere end seks måneder på Den internationale rumstation, ISS

Andreas Mogensen gennemgår efter sin rumrejse lige nu et genoptræningsforløb i USA. Den 29. april sætter han igen sine ben på dansk jord, hvilket markeres med en fejring, der blandt andet er arrangeret af Det nationale formidlingsinitiativ RUMREJSEN.

Fejringen foregår på Experimentarium fra kl. 13.30-16.30, hvor den hjemvendte astronaut vil fortælle om sin tur ud fra spektakulære billeder, han selv har taget fra rumstationen. I dagens anledning er der gratis adgang for alle til fejringen.

Arrangementet består dels af et program, der er åbent for offentligheden, og som foregår i Experimentariums forhal, dels af et program for inviterede gæster på Experimentariums Store Scene.

Til sidst afholdes et pressemøde med deltagelse af Andreas Mogensen, uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund, ESA’s generaldirektør Josef Aschbacher samt Rasmus Larsen, formand for Rumrejsens styregruppe og prorektor på DTU.

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen er partner i det landsdækkende formidlingsprojekt RUMREJSEN, som er knyttet til den danske ESA-astronaut Andreas Mogensens 2. rummission, Huginn, til Den Internationale Rumstation, ISS.

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund og Josef Aschbacher indgik i forbindelse med opsendelsen af Andreas Mogensen i august 2023 en aftale om dansk forskning og teknologi på Huginn missionen.

Pressen er inviteret til at dække hele fejringen. Akkreditering og kontakt: PR-ansvarlig Christian Yssing, Experimentarium: Mobil: +45 4139 1708 / E-mail: christiany@experimentarium.dk

Foto: Axiom - M. Wandt

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen