Gå til indhold

Tal om forskning og innovation

”Tal om Forskning og innovation” er Uddannelses- og Forskningsstyrelsens årlige bevillingsstatistiske opgørelse. Publikationen indeholder generelle tal om forskning og innovation samt specifikke opgørelser for det danske offentlige fondssystem.
Viser 1-56 af 56 resultater
Kortlægning af aktuel dansk forskning i antisemitisme

Kortlægningen af aktuel dansk forskning i antisemitisme er led i den fhv. regerings handlingsplan mod antisemitisme fra januar 2022. Kortlægningen giver et overblik over temaer i dansk forskning i antisemitisme, publikationsvolumen samt fremfører en række perspektiver fra forskerne selv.

Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råds årsrapport 2020

DFiR gør forsknings- og innovationspolitisk status. Året, der stod i coronaens tegn, bragte videnskaben tilbage i samfundsdebatten og viste, hvor vigtigt det er at have ekspertise både i dybden og i bredden. DFiR anviser også forsknings- og innovationspolitiske sigtelinjer for fremtiden

Tal om forskning og innovation 2019

Tal om forskning og innovation er Uddannelses- og Forskningsstyrelsens årlige bevillingsstatistik med grundtal for Danmarks Grundforskningsfond, Danmarks Frie Forskningsfond og Danmarks Innovationsfond.

Tal om Forskning og Innovation 2018

Tal om forskning og innovation er Styrelsen for Forskning og Uddannelses årlige bevillingsstatistik med grundtal for Danmarks Grundforskningsfond, Danmarks Frie Forskningsfond, Danmarks Innovationsfond og Horizon 2020.

Opfølgning på den danske rumstrategi

I denne implementeringsplan nummer 3 afrapporterer Det Tværministerielle Rumudvalg på implementeringen af de sidste initiativer af de i alt 46 initiativer i rumstrategien, og der gøres generelt status på områdets betydning for den danske økonomi.

Tal om forskning og innovation 2017

”Tal om forskning og innovation” er Styrelsen for Forskning og Uddannelses årlige bevillingsstatistik med grundtal for Danmarks Grundforskningsfond, Danmarks Frie Forskningsfond, Danmarks Innovationsfond og Horizon 2020.

Tal om forskning og innovation 2016

"Tal om forskning og innovation" er Styrelsen for Forskning og Uddannelses årlige bevillingsstatistik med grundtal for Danmarks Grundforskningsfond, Danmarks Frie Forskningsfond, Danmarks Innovationsfond og Horizon 2020.

Det Frie Forskningsråd årsrapport 2016

Det Frie Forskningsråd har med en gennemsnitlig bevillingsstørrelse på 2,4 millioner kroner finansieret 386 forskningsidéer for en samlet sum af knap 1 milliard kroner, viser nøgletal for rådets fondsfunktion i 2016. Årsrapporten opsummerer hovedtal og højdepunkter fra året.

Tal om forskning og innovation 2015

”Tal om forskning og innovation” er Styrelsen for Forskning og Innovations årlige bevillingsstatistik med nøgletal for Danmarks Grundforskningsfond, Det Frie Forskningsråd, Innovationsfonden og Horizon 2020.

Performanceregnskab for innovationsmiljøerne 2016

Performanceregnskabet sætter tal på innovationsmiljøernes aktiviteter og resultater over de seneste fem år. Tallene for 2015 viser blandt andet, at innovationsmiljøernes virksomheder har tiltrukket mere privat kapital end tidligere.

Kortlægning af forskning, udvikling og innovation i Danmark

Ny kortlægning sætter fokus på erhvervslivets forsknings- og innovationsaktiviteter i Danmark. Kortlægningen viser blandt andet, at erhvervslivets FoU-investeringer er koncentreret i og omkring København, mens de offentlige forsknings- og innovationsprogrammer bruges af virksomheder i hele landet.

R&D in macroeconomic policy models

Rapporten belyser, hvor udbredt anvendelsen af makroøkonomiske policy-modeller til vurdering af forskning og udvikling (FoU) er, og hvordan omverdenen har håndteret denne komplekse problemstilling. Ingen danske policy-modeller har internaliseret FoU-tiltags betydning for langsigtet vækst i Danmark.

Ny kortlægning af Brasiliens uddannelsessystem

Brasilien er en interessant partner for danske uddannelsesinstitutioner og et potentielt marked for danske virksomheder i uddannelsessektoren. I en ny analyse fra Innovation Centre Denmark i São Paulo introduceres grundtræk og trends i det brasilianske uddannelsessystem

Det Frie Forskningsråds årsrapport 2015

Over 50 procent af Det Frie Forskningsråds bevillinger er tildelt forskere på 40 år eller yngre, det viser opsummeringen af aktiviteter og nøgletal for rådets fondsfunktion i 2015. Rapporten fremhæver vækstlaget i dansk forskning, internationalt samarbejde og den frie forsknings samfundseffekter.

Tal om forskning og innovation 2014

”Tal om forskning og innovation” er Styrelsen for Forskning og Innovations årlige bevillingsstatistik med nøgletal for Danmarks Grundforskningsfond, Det Frie Forskningsråd og Innovationsfonden.

Tal om forskning 2013

”Tal om forskning” er Styrelsen for Forskning og Innovations årlige bevillingsstatistik, og fortæller alt hvad du vil vide om forskningsbevillinger.

Samfundsøkonomiske effekter af innovationsstrategien

Indfrielse af tre overordnede målsætninger i Danmarks innovationsstrategi vil på sigt betyde store samfundsøkonomiske gevinster. Det viser en ny rapport Samfundsøkonomiske effekter af innovationsstrategien, udarbejdet af DAMVAD på vegne af Styrelsen for Forskning og Innovation.

Tal om forskning 2012

"Tal om forskning" er Styrelsen for Forskning og Innovations årlige bevillingsstatistik, og fortæller alt hvad du vil vide om forskningsbevillinger.

Performanceregnskab for GTS-net 2013

Over 19.000 danske virksomheder har i 2010-2012 fået hjælp og rådgivning til at anvende ny forskning og teknologi til udvikling af produkter og services fra de ni Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter (GTS), der modtog en milliard kroner af regeringen til formålet.

Tal om forskning 2011

"Tal om forskning" er Styrelsen for Forskning- og Innovations årlige bevillingsstatistik, der indeholder centrale bevillingstal for Danmarks Grundforskningsfond, Det Frie Forskningsråd, Det Strategiske Forskningsråd, Højteknologifonden og Rådet for Teknologi og Innovation.

Tal om forskning, 2010

"Tal om forskning" er Forsknings- og Innovationsstyrelsens årlige bevillingsstatistik, der indeholder centrale bevillingstal for Det Frie Forskningsråd, Det Strategiske Forskningsråd, Rådet for Teknologi og Innovation, Danmarks Grundforskningsfond og Højteknologifonden.

EU-INFORMATION nr. 3 – Juli 2011

I dette nummer af EU-INFORMATION sætter vi fokus på Danmarks deltagelse i EU's forskningsprogram (FP7) og bringer en række artikler, der dykker ned i forskellige tal om Danmarks evne til at få de eftertragtede midler.

Tal om forskning 2009

”Tal om Forskning” er Forsknings- og Innovationsstyrelsens årlige bevillingsstatistiske opgørelse, der indeholder centrale nøgletal for den del af de offentlige forskningsbevillinger, der udmøntes gennem det offentlige råds – og fondssystem.

Performanceregnskab for Videnskabsministeriets GTS-net 2010

For Godkendt Teknologisk Service (GTS) - nettet var 2009 et godt år. Omsætningen steg til 3,2 mia. kr., hvilket er en stigning på 14 % i forhold til 2008. Det viser GTS-nettets performanceregnskab for 2010.

FSE - Inspiration

Tre forskere støttet af Det Frie Forskningsråd | Samfund og Erhverv giver her deres bud på, hvad inspiration har betydet for deres forskning. Læs om, hvorfor der er så få kvindelige ledere, tillid mellem børn og voksne, og hvordan man kan gøre uddannelse bedre ved at trække på tal og statistikker

Magasinet Humaniora 4:2009

Amerikanisering: I 70’erne fik danske drenge og mænd i gennemsnit to par cowboybukser om året. Hvis man er interesseret i amerikaniseringsprocesser, er cowboybukse-fænomenet et godt sted at starte.

Tal om forskning 2008

”Tal om Forskning” er Forsknings- og Innovationsstyrelsens årlige bevillingsstatistiske opgørelse, der indeholder centrale nøgletal for den del af de offentlige forskningsbevillinger, der udmøntes gennem det offentlige råds – og fondssystem.

Universiteter i tal 2009

Universiteter i tal 2009 har som formål at give et overblik over nogle af de mest centrale tal vedrørende de danske universiteter.

Magasinet Humaniora nr. 2 2009

Magasinet Humaniora 2:09 handler om forskningsfrihed. Forskningsfrihed er i stigende grad blevet et tema i den forskningspolitiske debat og således også i dette nummer af Magasinet Humaniora, der behandler nogle af de spørgsmål, der stilles i denne tid.

Tal om forskning 2007

”Tal om Forskning 2007” er udarbejdet på baggrund af Forsknings- og Innovationsstyrelsens egne data og opgørelser. Bevillingsstatistikken er opgjort i årets priser og efter hovedansøgers køn og institutionstilknytning.

Tal om forskning 2006

'Tal om Forskning 2006' er Forsknings- og Innovationsstyrelsens årlige bevillingsstatistiske opgørelse. Publikationen udarbejdes på baggrund af Forsknings- og Innovationsstyrelsens egne data og opgørelser.

Tal om forskning – Statistik 2005

Forskningsstyrelsen. Tal om forskning – Statistik 2005 indeholder en række centrale nøgletal for 2004 om aktiviteterne i Det Frie Forskningsråd, Det Strategiske Forskningsråd og forskeruddannelsesaktiviteter i det tidligere Forskningsstyrelsens regi.

Tal om forskning 2005

'Tal om Forskning 2005' er Forsknings- og Innovationsstyrelsens årlige bevillingsstatistiske opgørelse. Publikationen er udarbejdet på baggrund af Forsknings- og Innovationsstyrelsens egne data og opgørelser.

Magasinet Humaniora nr. 1 2005

Dette nummer indeholder artikler om blandt andet jernaldermenneskets kostvaner, besættelseshistorie, Ringenes Herre og ledelse i et humanistisk forskningsmiljø.

Tal om forskning 2004

'Tal om Forskning 2004' er Forsknings- og Innovationsstyrelsens årlige bevillingsstatistiske opgørelse. Publikationen udarbejdes på baggrund af Forsknings- og Innovationsstyrelsens egne data og opgørelser.

Tal om forskning statistik 2003

Forskningsstatistikken kortlægger det samlede forsknings- og udviklingsarbejde udført i den offentlige sektor i Danmark i 2001. Statistikken er baseret på oplysninger fra 189 statslige, amts(kommunale), selvejende samt private ikke-erhvervsdrivende institutioner.

Kontakt

Mette Venås Overballe-Petersen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 18
Email: mvo@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen