Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser

Pressemeddelelser

Oversigt over pressemeddelelser udsendt fra og med 15. december 2022 fra Uddannelses- og Forskningsministeriet og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.
Viser 1-12 af 12 resultater
Kvote 2-søgningen stiger: Tallene tyder på gradvis normalisering efter Covid-19
Publiceringsdato 15. marts 2023 51.944 har valgt at søge ind på en videregående uddannelse via kvote 2, inden ansøgnings-fristen udløb i dag. Det er en lille stigning i forhold til sidste år og gradvis tilbagevenden til niveauet før Covid-19. Flere uddannelser på velfærdsområdet er fortsat udfordret.
Nye fleksible universitetsveje er første udspil i ny sammenhængende reformkurs på uddannelsesområdet
Publiceringsdato 02. marts 2023 Regeringen foreslår et nyt kandidatlandskab på de danske universiteter. Der skal være flere forskellige kandidatveje for de universitetsstuderende, høj kvalitet og fleksible muligheder for videreuddannelse. Forslaget er en del af en samlet ny reformplan på uddannelsesområdet.
Presseinvitation: Pressemøde om regeringens reformkurs på uddannelser
Publiceringsdato 01. marts 2023 Uddannelses- og Forskningsministeriet, Børne- og Undervisningsministeriet og Økonomiministeriet inviterer til pressemøde om regeringens reformudspil på uddannelser.
Brede aftaler sikrer milliarder til forskning i klima, digital teknologi, sundhed og den fri forskning
Publiceringsdato 28. februar 2023 Et bredt flertal i Folketinget er enige om at fordele 3,6 mia. kr. til forskning. Pengene skal gå til forskning i klima og grøn omstilling, digital teknologi, fri forskning, sundhed, børn og unge.
Prisuddeling: Fem yngre forskere vinder prestigefuld pris
Publiceringsdato 20. februar 2023 Fem topforskere i international særklasse bliver hyldet med den eftertragtede EliteForsk-pris. H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund overrækker de fem priser i Skuespilhusets foyer i København.
Nu rykker flere hundrede forskere ud til dig
Publiceringsdato 15. februar 2023 Bestil et foredrag, uanset hvem du er, hvor du er, eller hvad din interesse er. Under Forskningens Døgn i april rykker 259 forskere ud for at holde gratis foredrag for nysgerrige og videbegærlige borgere i hele landet.
Fem fremragende forskere modtager EliteForsk-prisen
Publiceringsdato 13. februar 2023 Sammen med H.K.H. Kronprinsesse Mary uddeler uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund en af landets fornemmeste og mest prestigefyldte forskningspriser.
Nu går forhandlingerne i gang: Stort milliardbeløb på vej til forskning
Publiceringsdato 09. februar 2023 3,6 mia. kr. Så mange penge skal der forhandles om, når uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund i dag tager første skridt i forhandlingerne om forskningsreserven.
Uddannelses- og forskningsministeren ansætter særlig rådgiver
Publiceringsdato 18. januar 2023 Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund har ansat Anders Langballe som særlig rådgiver.
Kommende studerende får nu nye uddannelsesmuligheder
Publiceringsdato 17. januar 2023 Der er nye uddannelser på vej i hele landet. Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund har netop godkendt 33 nye uddannelsesudbud.
Presseinvitation: Ministeroverdragelse kl. 15
Publiceringsdato 15. december 2022 Klokken 15:00 vil afgående uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen overdrage ministerposten til tiltrædende uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund.
Christina Egelund bliver ny uddannelses- og forskningsminister
Publiceringsdato 15. december 2022 Tidligere særlig politisk udvikler i Dansk Industri og medlem af Moderaterne Christina Egelund bliver ny uddannelses- og forskningsminister. Der vil finde overdragelsesreception sted i Uddannelses- og Forskningsministeriet.