Gå til indhold

Pressemeddelelser

Oversigt over pressemeddelelser udsendt fra og med 15. december 2022 fra Uddannelses- og Forskningsministeriet og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.
Viser 1-30 af 42 resultater
Regeringen fortsætter kvalitetsløft af pædagoguddannelsen

Regeringen vil afsætte 47,4 mio. kr. til at understøtte kvaliteten af pædagoguddannelsen i det kommende år. Det sker forud for det ambitiøse trecifrede millionløft af de professionsrettede uddannelser på velfærdsområdet, som et bredt flertal har aftalt at prioritere fra 2025.

Kommissorium for kandidatudvalg er på plads

Partierne bag reformen af universitetsuddannelserne i Danmark er blevet enige om et kommissorium for det kandidatudvalg, som skal udforme fremtidens kandidatlandskab. Både universiteterne og repræsentanter for de studerende sidder med ved bordet, når udvalget tager fat på arbejdet i efteråret 2023.

Følgegruppe til magtudredningen er nedsat

I alt 30 repræsentanter fra bl.a. Folketingets partier, erhvervslivet, medieverdenen og civilsamfundet skal understøtte samspillet mellem forskningsprojektet og det omgivende samfund.

Bredt reformforlig sikrer milliardinvestering i uddannelse

Regeringen, SF, Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti er enige om reform af universitetsuddannelserne. Aftalen sikrer en milliardinvestering i uddannelse, giver studerende flere veje, nye videreuddannelsesmuligheder og åbner for flere internationale studerende.

Grønland og Danmark er enige om kommissorium

I juni 2022 blev Naalakkersuisut og regeringen enige om, at det historiske forhold mellem de to lande skal afdækkes. Kommissoriet for en historisk udredning af forholdet mellem Grønland og Danmark siden 1945 er nu godkendt af begge lande og offentliggjort.

Erfaren forskningsleder skal stå i spidsen for den nye magtudredning

Professor i statskundskab Michael Bang Petersen bliver forskningsleder for den nye magtudredning. Samtlige partier i Folketinget blev sidste år enige om, at der skal laves en ny magtudredning. Forskningsprojektet skal bl.a. undersøge teknologiens og mediernes udvikling og betydning for folkestyret

Presseinvitation: Forskningens Døgn skydes i gang hos IDA

Den landsdækkende videnskabsfestival ”Forskningens Døgn” vender tilbage igen i år med 700 events, foredrag og rundvisninger. Over syv dage forventes 70.000 besøgende at dykke ned i forskernes verden.

Ny uddannelse skal bidrage til flere pædagoger

En ny uddannelse i Aalborg skal gøre det muligt for blandt andet akademikere at omskole sig til pædagog på 2,5 år. Det er en såkaldt sporskifteuddannelse, hvor de studerende kan gå fra en akademisk uddannelse til at blive pædagog samtidig med, at de får arbejde i en daginstitution eller skole.

Handlinger tilknyttet webside