Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser

Pressemeddelelser

Oversigt over pressemeddelelser udsendt fra og med 27. juni 2019 fra Uddannelses- og Forskningsministeriet og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.
Viser 1-30 af 187 resultater
Investering i uddannelse og reform af kandidatuddannelserne: Læs hele udspillet
Publiceringsdato 26. september 2022 I et nyt reformudspil lægger regeringen op til en ny struktur på universitetsområdet med tre forskellige kandidatveje og markant flere timer. ”Vi skal gøre de studerende bedre klar til arbejdsmarkedet og investere mere i uddannelsernes kvalitet”, siger uddannelsesminister Jesper Petersen.
Aftale på plads om ny og bedre læreruddannelse: Flere timer, mere praktik og større økonomi
Publiceringsdato 13. september 2022 Et bredt politisk flertal er netop blevet enige om en aftale for en ny og bedre læreruddannelse. Økonomien styrkes med 125 mio. kr. allerede fra 2023 og med 200 mio. kr. årligt fra 2024, så de studerende får flere timer, mere praktik, feedback og vejledning.
Presseinvitation: Aftale om en ny og bedre læreruddannelse
Publiceringsdato 13. september 2022 I forbindelse med forhandlingerne om en ny og bedre læreruddannelse vil pressen have mulighed for at være til stede i Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Aftale om kommissorium for opdatering af magtudredningen
Publiceringsdato 12. september 2022 Samtlige partier i Folketinget er netop blevet enige om et kommissorium for, hvad det hold af forskere, der skal opdatere magtudredningen, skal fokusere på. Tre temaer, der spænder fra mediernes udvikling til folkestyrets institutioner og demokratisk deltagelse, vil være hovedfokus.
Stigende energipriser: Nu er der hjælp på vej til flere på SU
Publiceringsdato 08. september 2022 Allerede fra oktober vil en gruppe SU-modtagere blive kompenseret for de stigende energipriser. Folketinget har netop vedtaget en kompensationspakke, der blandt andet afsætter 34 mio. kr. til SU-modtagere.
Nye tal: Mange nyuddannede akademikere oplever, at de har svært ved at bruge deres uddannelse
Publiceringsdato 06. september 2022 Fire ud af 10 nyuddannede akademikere oplever, at overgangen til arbejdsmarkedet er svær. For hver fjerde af dem er årsagen, at de ikke bruger meget af det, de har lært på uddannelsen.
125 millioner kroner fra politisk aftale fører til flere uddannede tandlæger
Publiceringsdato 05. september 2022 Over de kommende fire år vil tandlægeuddannelserne i Aarhus og København samlet set optage 120 flere tandlægestuderende. Det ekstra optag sikrer, at der frem mod 2026 vil blive uddannet flere af de tandlæger, der er behov for i hele landet.
Hver tredje kandidatstuderende har under 10 timer om ugen: - Det giver virkelig stof til eftertanke
Publiceringsdato 03. september 2022 Hver tredje kandidatstuderende har under 10 timers planlagt undervisning og vejledning om ugen. Det viser en opgørelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Trods stram finanslov: Investeringer i forskning og uddannelse fortsætter
Publiceringsdato 31. august 2022 Med 27 milliarder kroner lægger regeringen med sit forslag til finanslov 2023 op til at anvende et historisk højt beløb til forskning. Regeringen holder fast i sit fokus på grøn forskning samt et reformspor med uddannelsesinvesteringer.
De uddanner lærere, programmører og arkitekter: Syv dygtige undervisere modtager årets Undervisningspris
Publiceringsdato 29. august 2022 Undervisningsprisen 2022 uddeles i dag af H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen. Prisen går til syv undervisere, som blandt andet uddanner fremtidens lærere, arkitekter, programmører og skibsførere.
Nationalt partnerskab skal styrke pædagogikken for de mindste
Publiceringsdato 24. august 2022 Uddannelsesminister Jesper Petersen har netop udpeget Agi Csonka som formand for bestyrelsen for partnerskabet, der med 200 mio. kroner de næste fire år skal styrke den pædagogiske forskning. Initiativet ligger i forlængelse af regeringens prioritering om at styrke kvaliteten i dagtilbud.
Presseinvitation: Syv dygtige undervisere hyldes af H.K.H. Kronprinsessen og uddannelsesminister Jesper Petersen på Nationalmuseet
Publiceringsdato 23. august 2022 Årets Undervisningspris uddeles af H.K.H. Kronprinsessen og uddannelsesminister Jesper Petersen på Nationalmuseet 29. august. Prisen går til syv undervisere på videregående uddannelser for at hylde den store betydning, som inspirerende, inddragende og nytænkende undervisere har for studerende.
Vinderen er fundet: Andreas Mogensens næste rummission får navnet ’Huginn’
Publiceringsdato 18. august 2022 ’Huginn’ bliver navnet på Andreas Mogensens næste mission til den internationale rumstation, ISS. Det er netop offentliggjort af astronauten til arrangement på Københavns Universitet.
Afviste ansøgere får sms med tilbud om vejledning til en af de mange ledige studiepladser: "Vi skal vise, at der stadig ligger en verden af muligheder"
Publiceringsdato 29. juli 2022 Der er hjælp på vej til de kvalificerede ansøgere, der ikke kom ind på en videregående uddannelse i første forsøg. I alt har 6.529 personer fået en SMS. Beskeden kan for nogle føre til studiestart på en lignende uddannelse eller til en ledig plads et andet sted i landet.
Nye uddannelser uden for de store byer melder klar: ”Det er en rigtig stærk start”
Publiceringsdato 28. juli 2022 De første syv nye uddannelser fra regeringens politiske aftale ’Flere og bedre uddannelsesmuligheder i hele Danmark’ er kommet godt fra land. Alle syv har fået ansøgere nok og kan slå dørene op for nye studerende efter sommerferien.
Stort fald i nye studerende på de fire store uddannelser på velfærdsområdet: ”Det er dybt bekymrende”
Publiceringsdato 27. juli 2022 60.034 er optaget på en videregående uddannelse. Sygeplejerske-, pædagog-, socialrådgiver- og læreruddannelsen optager samlet set 14 pct. færre end i 2019. Minister er bekymret over faldet i optaget til vigtige fag for velfærdssamfundet.
Knap 80.000 har søgt ind på en videregående uddannelse: ”Jeg kan godt forstå, hvis man spærrer øjnene op”
Publiceringsdato 05. juli 2022 Tirsdag den 5. juli kl. 12 var der frist for årets ansøgninger til de videregående uddannelser i kvote 1. Som forventet er årets samlede ansøgertal lavere end de senere år. Det skyldes blandt andet rekordoptag under coronapandemien i 2021 og 2020 og den aktuelle højkonjunktur.
Ekspertgruppe skal vurdere forskningens betydning for den grønne omstilling
Publiceringsdato 30. juni 2022 For at nå regeringens klimamål er det afgørende at investere i den forskning og innovation, der har størst effekt. I dag er det svært at vurdere, hvilken forskning og innovation der har størst betydning for den grønne omstilling. Det skal en ny ekspertgruppe udvikle et værktøj til.
Forhandlinger om ny og bedre læreruddannelse begynder i dag
Publiceringsdato 23. juni 2022 Uddannelsesminister Jesper Petersen har inviteret forligspartierne til forhandlinger om en ny læreruddannelse af højere kvalitet i dag, torsdag den 23. juni klokken 14. I forhandlingerne skal partierne blandt andet fordele de ekstra 125 mio. kr., som læreruddannelsen får tilført.
Nyt og forbedret optagelsessystem: Her er udspillet til forhandlinger
Publiceringsdato 21. juni 2022 Med et nyt udspil lægger regeringen op til at ændre, hvordan studerende optages på de videregående uddannelser. Toppen skal tages af karakterræset, matchet skal forbedres, den sociale mobilitet skal øges, og der skal skabes flere veje ind på uddannelserne. I dag mødes partierne til forhandlinger.
Ny kortlægning: Dansk kvanteforskning er i verdensklasse
Publiceringsdato 19. juni 2022 Dansk kvanteforskning er helt i top. Det viser ny kortlægning, der skal danne grundlaget for en ny kvanteforskningsstrategi. Forskningsministeren ønsker, at den nye strategi vil skabe rammerne for fremtidige forskningsgennembrud inden for både grøn omstilling og forsvars- og sikkerhedsudfordringer.
Ny rapport: Behov for skærpet tilgang til forskningssamarbejde med blandt andre Kina
Publiceringsdato 25. maj 2022 Danske og udenlandske efterretninger viser, at internationalt forskningssamarbejde med f.eks. Kina kan have alvorlige sikkerhedsmæssige, økonomiske og etiske konsekvenser. En ny rapport anbefaler et paradigmeskifte i den danske tilgang. Minister er klar til at gå længere, hvis det bliver nødvendigt.
Tocifret millionbeløb til læreruddannelsen
Publiceringsdato 13. maj 2022 Et politisk flertal har fordelt i alt 65 mio. kr. til læreruddannelser i hele landet. Allerede ved studiestart til august vil de første studerende kunne mærke de første forbedringer.
Ny uddannelse skal omskole flere til pædagoger
Publiceringsdato 05. maj 2022 To nye forsøg skal gøre det muligt for blandt andet akademikere at søge ind på meritpædagoguddannelsen i et skræddersyet forløb med lønnet arbejde ved siden af studiet. Den nye uddannelse gør det dermed lettere at sadle om og blive uddannet pædagog.
Ny kortlægning: Over halvdelen af de videregående uddannelser giver nu kompetencer inden for grøn omstilling
Publiceringsdato 04. maj 2022 For første gang er det kortlagt, hvilke videregående uddannelser som giver kompetencer med relevans for den grønne omstilling. Tallene viser, at 65 procent af landets videregående uddannelsesudbud nu arbejder aktivt med grøn omstilling i uddannelsen.
Han satte ord på vores tanker, bekymringer og adfærd under corona-pandemien: Her er vinderen af Forskningskommunikationsprisen 2022
Publiceringsdato 29. april 2022 Michael Bang Petersen er som spidsen for HOPE-projektet blevet kendt som en sober, nuanceret formidler af sine forskningsresultater. Derfor vinder han Forskningskommunikationsprisen 2022 – en hæder til forskere, der gennem særlig god formidling skaber bred opmærksomhed om et forskningsemne.
22 nye uddannelser på vej - 18 uden for de store byer
Publiceringsdato 28. april 2022 Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen har netop godkendt ansøgninger om 22 nye uddannelsesudbud rundt om i landet. I tråd med den brede politiske aftale om "Flere og bedre uddannelsesmuligheder" i hele Danmark åbner 18 uden for de største byer.
Presseinvitation: Stor kommunikationspris til forsker
Publiceringsdato 27. april 2022 Dette års Forskningskommunikationspris bliver uddelt af uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen i København. Prisen går til en forsker, der gennem god formidling skaber bred opmærksomhed om sit forskningsemne.
Festival bringer klimaforskningen tættere på danskerne og åbnes af H.K.H. Kronprinsesse Mary
Publiceringsdato 21. april 2022 Sammen med H.K.H. Kronprinsesse Mary åbner uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen fredag den landsdækkende videnskabsfestival ”Forskningens Døgn”, der med flere end 700 events og foredrag over hele landet bringer viden om klimaforskning tættere på danskerne.
Presseinvitation: H.K.H. Kronprinsessen og uddannelses- og forskningsministeren åbner Forskningens Døgn med nyt projekt, der skal inddrage borgere i at skabe mere bæredygtige danske fjorde
Publiceringsdato 19. april 2022 Efter to år med corona er den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn tilbage på fuldt blus med flere end 700 events, rundvisninger og foredrag. I løbet af syv døgn forventes 70.000 besøgende at tage et kig ind i forskernes skatkammer.