Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser

Pressemeddelelser

Oversigt over pressemeddelelser fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, Styrelsen for Forskning og Uddannelse samt Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte.
Viser 1-30 af 872 resultater
52.891 har søgt ind på en videregående uddannelse via kvote 2
Publiceringsdato 15. marts 2018 52.891 ansøgere har i år ved fristens udløb søgt om at blive optaget på en videregående uddannelse via kvote 2. Uddannelses- og forskningsministeren er glad for, at mange unge ønsker at dygtiggøre sig og tage en uddannelse.
Bred enighed om fremtiden for Danmarks radioaktive affald
Publiceringsdato 14. marts 2018 Regeringen og Folketingets partier er enige om, at det radioaktive affald fortsat oplagres på Risø indtil senest 2073, hvor et dybtliggende slutdepot skal kunne tages i brug. Faciliteterne på Risø skal opgraderes, og mulighederne for at eksportere det mest radioaktive affald vil fortsat blive afsøgt
Fremtidens medarbejdere: Dyb faglighed og samarbejdsevner
Publiceringsdato 12. marts 2018 Fremtidens matematikere og ingeniører skal også være rigtigt gode til at samarbejde, hvis de skal have et godt job og en høj løn, viser nyt studie. Uddannelserne skal styrke de studerendes evne til at samarbejde, så studerende geares til fremtidens arbejdsmarked, siger Søren Pind.
Universitetsuddannelserne skal orienteres mod nye behov på fremtidens arbejdsmarked
Publiceringsdato 12. marts 2018 Bedre undervisning, mere feedback, bedre mulighed for at veksle mellem uddannelse og job og nye kompetencer til fremtiden er blandt Universitetsudvalgets anbefalinger til, hvordan universitetsuddannelserne kan styrkes. Vi skal have universitetsuddannelser i verdensklasse, siger Søren Pind.
Nye målsætninger for de videregående uddannelser skal geare os til fremtiden
Publiceringsdato 09. marts 2018 Regeringen vil gøre op med det ensidige fokus på, at mange skal tage en videregående uddannelse. De unge skal også uddannes klogt, så Danmark stiller med de rette kompetencer til fremtidens arbejdsmarked. Derfor lancerer regeringen i dag nye målsætninger for de videregående uddannelser.
Invitation til pressemøde: Universitetsudvalget præsenterer sine anbefalinger
Publiceringsdato 08. marts 2018 Udvalg om bedre universitetsuddannelser præsenterer sine anbefalinger til, hvordan fremtidens universitetsuddannelser kan styrkes på et pressemøde mandag den 12. marts.
Ny attest giver elever fra erhvervsuddannelser mere fleksible muligheder for at søge ind på en videregående uddannelse
Publiceringsdato 08. marts 2018 Erhvervsskoleelever, som afslutter uddannelse i juli og august, får nu ny mulighed for at søge ind på en videregående uddannelse, selvom deres erhvervsuddannelse ikke er færdiggjort inden ansøgningsfrist. Regeringen gør overgangen mere fleksibel med ny attest og udvidet brug af betinget optagelse.
Det faglige niveau på studiet er hyppigste årsag til frafald
Publiceringsdato 07. marts 2018 Et for højt eller lavt fagligt niveau er den grund, de studerende har nævnt flest gange som årsag til, at de falder fra deres studie. De studerende skal søge mere information, så de kan blive klogere på de enkelte uddannelser, inden de søger, mener uddannelses- og forskningsministeren.
Søren Pind: Mere fleksibilitet i uddannelsesforløbet
Publiceringsdato 06. marts 2018 Mange europæiske studerende holder mere end to års pause mellem bachelor- og kandidatuddannelsen, viser ny analyse. Det giver mulighed for at prøve arbejdsmarkedet af. Næsten alle danske studerende går direkte fra bachelor til kandidat. Ministeren ser gerne et mere fleksibelt uddannelsesforløb.
Nyt innovationscenter i Boston skal styrke kontakten til Harvard og MIT
Publiceringsdato 02. marts 2018 Et innovationscenter i Boston skal gøre det lettere for danske forskere og virksomheder at få kontakt til stærke amerikanske partnere på for eksempel Harvard og MIT. Det er vigtigt for at fremme dansk forskning og innovation, siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind.
Få en forsker hjem i stuen og lær nyt
Publiceringsdato 01. marts 2018 Er du nysgerrig på, hvad big data kan, eller hvorfor vi egentlig dør? Fra i dag kan du gratis bestille en forsker, som kommer hjem til dig selv eller på dit job og fortæller om det vildeste fra deres forskning. Vi skal være nysgerrige og have ny viden hjem i stuerne, siger Søren Pind.
Fem fremragende forskere hyldes med Eliteforsk-priser
Publiceringsdato 28. februar 2018 Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind uddeler i dag EliteForsk-priser til fem af Danmarks dygtigste yngre forskere for at skabe opmærksomhed om de klogeste hoveder og hylde de største forskningsresultater.
Mange af verdens største forskningsfaciliteter forener Big Science med big business i København
Publiceringsdato 26. februar 2018 Repræsentanter fra verdens største højteknologiske forskningsfaciliteter samles for første gang til fælles konference. Her vil de præsentere udbud for mere end 12 milliarder euro i ordrer til virksomhederne.
Nyt udspil: Regeringen vil stramme grebet om udlændinge med SU-gæld
Publiceringsdato 23. februar 2018 Med 7 konkrete initiativer vil regeringen sætte ind for at sikre, at udenlandske statsborgere betaler deres SU-gæld. Danmark skal ikke være en gavebod, hvor vi lader udenlandske studerende slippe for at betale deres gæld, siger skatteminister Karsten Lauritzen.
Presseinvitation til EliteForsk-prisuddelingen 2018
Publiceringsdato 22. februar 2018 Den 1. marts 2018 overrækkes årets EliteForsk-priser til fem fremragende forskere. Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind står for overrækkelsen, der som noget nyt foregår i Operaen i København.
Presseinvitation: 18 af verdens største forskningsfaciliteter samles til fælles industrikonference i København
Publiceringsdato 19. februar 2018 Verdens første Big Science Business Forum samler repræsentanter fra verdens største højteknologiske forskningsfaciliteter til fælles konference. De vil fortælle om udbud for milliarder af kroner i ordrer til virksomhederne. Konferencen afholdes i København 26.-28. februar 2018.
Dansk forskning har høj videnskabelig gennemslagskraft
Publiceringsdato 06. februar 2018 Danmark ligger i international top, når det gælder videnskabelig gennemslagskraft målt som citationer. Det viser ny publikation. Uddannelses- og forskningsministeren glæder sig over resultaterne, og ser gerne, at Danmark rækker endnu længere ud efter stjernerne.
Ny forsøgsordning: Fra september kan en række kandidatuddannelser læses på deltid
Publiceringsdato 31. januar 2018 Til efteråret bliver en række kandidatuddannelser som noget nyt udbudt som fireårige uddannelser for studerende i job. Uddannelserne spænder vidt fra sygepleje til datalogi og jura. På den måde kan danskerne have en god tilknytning til arbejdsmarkedet, mens de uddanner sig, siger Søren Pind.
Videregående uddannelse i flere dele af Danmark
Publiceringsdato 17. januar 2018 Regeringen vil oprette ti nye uddannelsesstationer på videregående uddannelser bredt fordelt i Danmark. Dermed kommer der uddannelse ud til områder, hvor der i dag ikke er så mange tilbud. Og virksomheder og borgere uden for store byer får adgang til uddannelse og kvalificeret arbejdskraft.
30 millioner til ny viden om nye digitale teknologier
Publiceringsdato 04. januar 2018 Søren Pind vil styrke virksomheders adgang til viden om big data og kunstig intelligens. Han giver nu universiteterne et særtilskud på 30 millioner kroner, som for eksempel kan bruges til initiativer inden for nye teknologier.
Dansk forskning runder 5 milliarder støttekroner fra EU
Publiceringsdato 22. december 2017 Danmarks forsknings- og innovationsmiljøer henter mange penge hjem fra EU's forsknings- og innovationsprogram Horizon 2020. Danske forskere og virksomheder har siden Horizon 2020 startede i 2014 modtaget cirka 5,2 milliarder kroner til 1.181 forskellige projekter, viser seneste opgørelse.
Erhvervslivets forskning og udvikling koncentreres på de store virksomheder
Publiceringsdato 15. december 2017 Der er gode økonomiske grunde for virksomheder til at investere i egen forskning og udvikling (FoU). Ifølge en ny opgørelse er det i stigende grad store virksomheder, som bidrager til et højt FoU-niveau i Danmark, mens små og mellemstore virksomheder investerer mindre.
Danskerne har størst tillid til forskere
Publiceringsdato 14. december 2017 Forskere fra universiteterne ligger i top, når danskerne skal vurdere, hvem de har mest tillid til. Til gengæld kniber det med tilliden til den offentlige debat, viser ny undersøgelse. Samtidig efterlyses det, at forskningsresultater fylder mere i den danske nyhedsdækning.
Nye uddannelser i store data og robotteknologi godkendt
Publiceringsdato 12. december 2017 19 nye uddannelser er netop blevet godkendt af uddannelses- og forskningsminister Søren Pind. Uddannelserne er bredt fordelt over hele landet. Seks nye uddannelser i IT og store datamængder er godkendt på tre universiteter.
Rumerhvervet skaber arbejdspladser med raketfart
Publiceringsdato 10. december 2017 Rumvirksomhederne skaber vækst og arbejdspladser i Danmark, viser ny opfølgning på rumstrategien. Samtidig gennemføres flere nye initiativer på området, der blandt andet skal udbrede brugen af gratis rumdata og måle effekten af rumteknologi på samfundet.
DFiR: Godt vi gør os klar til fremtiden
Publiceringsdato 05. december 2017 Regeringen er barslet med en ambitiøs strategi for dansk forskning og innovation. Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR) siger tak for det. En styrke i dansk FoU er netop, at man fra politisk hold har tradition for at justere på rammerne, når der kommer ubalance i FoU-systemet.
Danmark skal være en forskningsnation i den absolutte verdenselite
Publiceringsdato 05. december 2017 Regeringen lancerer i dag en ny strategi, der skal gøre Danmark til en forskningsnation i den absolutte verdenselite. Regeringen vil etablere en Nobel-pagt, styrke teknologisk forskning, fordele forskningsmidlerne til universiteterne anderledes og skabe bedre karrieremuligheder for unge forskere.
Invitation til pressen: H.K.H Prinsesse Marie åbner 80-års fejringen for Lektoratsordningen
Publiceringsdato 04. december 2017 Danske lektorer er i årtier rejst ud i verden for at undervise udenlandske studerende i det danske sprog og i vores kultur- og samfundsforhold. Det er sket gennem Lektoratsordningen, der i år kan fejre 80-års jubilæum. Jubilæet fejres ved et arrangement den 7. december i København. Alle er velkomne.
Private fonde og organisationer yder et markant bidrag til dansk forskning
Publiceringsdato 30. november 2017 Årets redegørelse om forsknings- og innovationsområdet peger på, at private fonde og organisationer yder et markant bidrag til dansk forskning. Det glæder uddannelses- og forskningsministeren, der ønsker at skabe gode rammer, så væksten i de private fondes investeringer i dansk forskning fortsætter
Nye virksomheder udspringer fra universiteterne
Publiceringsdato 29. november 2017 Antallet af nye spinout-virksomheder nåede i 2016 sit højeste niveau. Det skaber arbejdspladser langt ud over de forskere, som starter virksomhederne.